Скачати

Довжина

20,44 km

Набрана висота

91 m

Складність

Легко

вниз

72 m

Max elevation

284 m

Trailrank

29

Min elevation

220 m

Trail type

One Way

Координати

333

Uploaded

23 вересня 2020 р.

Send to your GPS

Download trails from Wikiloc directly to your Garmin, Apple Watch or Suunto.

Get Wikiloc Premium Upgrade to remove Ads
Send to your GPS Send to your GPS
Be the first to clap
Share
-
-
284 m
220 m
20,44 km

Переглянуто 63 раз(и), завантажено 0 раз(и)

біля Torregrosa, Catalunya (España)

Viatge en el temps pels diferents estils arquitectònics del Pla d'Urgell, en què destaquem els temples i palaus de l'època renaixentista i barroca.
Пам'ятник

Mural 'Tied Up'

 • Фото Mural 'Tied Up'
Aquesta cooperativa de Torregrossa té el mural d’art rural més gran de Catalunya. L’obra titulada “Tied Up”, creada per Jofre Oliveras i SLIM, té 38 metres d'altura, 12 d'ample i més de 1.300m² de superfície. El mural s’inspira en la Festa del Segar i el Batre de La Fuliola i és un homenatge a les dones i els homes que treballen al camp. De fet, els personatges representats són tres socis de la cooperativa.
Релігійний об'єкт

Església de Santa Maria de l'Assumpció

 • Фото Església de Santa Maria de l'Assumpció
L'església actual fou refeta en temps dels Montsuar-Avinyó, que durant el segle XVI referen el castell de la vila i després l'església. Les parts lateral i posterior de l'església enllacen amb les restes del castell. És una església amb una porta principal d'estil neoclàssic. Al llindar de la porta hi ha la data: 1679. La torre del campanar és quadrada i té 33m. La construcció del campanar es va començar l'any 1832 en uns terrenys del príncep Pignatelli de Bellmonte, resident a Nàpols, que sostingué un llarg pleit amb l'ajuntament, i que fou resolt l'any 1827.
Руїни

Castell de Torregrossa

 • Фото Castell de Torregrossa
Les restes del castell que podeu veure van ser molt importants durant la dominació musulmana, ja que la vila i la fortalesa de Torregrossa estaven situats als límits del terme de Lleida. Després de la conquesta feudal, la població fou atorgada a Monof, batlle d'Alfons I, però el domini feudal era de Guillem de Cervera, fins al 1279, en que Ramon de Cervera donà Torregrossa i Puiggròs al rei Pere II mitjançant una permuta. L'any 1497 era senyor de Torregrossa Guerau de Montsuar, casat amb Simona d'Avinyó. Aquests, durant el segle XVI, referen el castell. Vers el 1626 la població de Torregrossa passà, per matrimoni, a mans dels Rocabertí i a mitjans del segle XVIII als Pignatelli de Belmonte, els quals mantingueren la senyoria fins a la fi de l'antic règim.
Замок

Portal Medieval

 • Фото Portal Medieval
Aquesta és l'antiga porta d'entrada al castell.
Релігійний об'єкт

Capella de Sant Isidori

 • Фото Capella de Sant Isidori
Es tracta d'una petita església entre mitgeres d'arrel renaixentista com ho explica la porta i una làpida de la primitiva capella. L'origen de la capella es pot situar al segle XVI i està feta en honor a Sant Isidori de Kios, soldat màrtir, que seria escollit com a patró de Mollerussa. L'escultura de Sant Isidori, datada entre els segles XV-XVI fou destruïda l'any 1936 i recomposta més tard amb l'afegit de la palma de martiri.
Пам'ятник

Can Niubó

 • Фото Can Niubó
Can Niubó és una casa senyorial d'estil modernista construïda durant els anys 1905 i 1906 a Mollerussa. Des del 1990 és la seu del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Josep Niubó Espinet, que a principis del segle XX habitava a Linyola, ja feia temps que pensava en construir un habitatge a Mollerussa, a fi d'alleugerar el temps que perdia en transportar els carros de cereal a l'estació de tren. Va prendre la decisió de construir la casa després que li toqués el segon premi de la loteria de Nadal l'any 1904.
Музей

Casa Canal

 • Фото Casa Canal
 • Фото Casa Canal
 • Фото Casa Canal
En el seus orígens, la Casa Canal va ser inaugurada el 1868. Després de construir el Canal d'Urgell, es va veure la necessitat de disposar de magatzems per dipositar els productes agrícoles, principalment cereals, oli, ametlles i vi, que configuraven la renda anomenada del "novè" -una novena part de la collita- que els pagesos que regaven havien d'aportar anualment a la societat. I tot i que de magatzems per a recollir el novè se'n van situar per tota la zona regable, donada la posició geogràfica de Mollerussa s'instal·laren els magatzems centrals donant origen al que posteriorment s'anomenaria la Casa Canal. El 1876, les oficines d'explotació de la societat es van traslladar de Tàrrega a Mollerussa. Actualment hi ha l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell i les oficines de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell
Релігійний об'єкт

Església de Santa Maria

 • Фото Església de Santa Maria
És una església senzilla d'una nau que fa de final d'una agrupació de cases en filera.És d'origen romànic, reformat al segle XV. De la primitiva església queda únicament la façana amb un acabament en espadanya concebuda gòticament com a contrafort. El primer temple sembla que data del segle XI, tot i que alguns elements com el tipus d'aparell, porta d'accés, llums, etc., denoten una configuració més moderna. Al segle XVIII repararen el temple modificant elements arquitectònics però aprofitant l'estructura romànica anterior.
Релігійний об'єкт

Ermita de Sant Sebastià

 • Фото Ermita de Sant Sebastià
Els orígens de l'ermita de Sant Sebastià són incerts, no podem dir de moment la data exacta de la seva construcció, ens podríem aventurar a dir que va ésser construïda a mitjan segle XVIII. L'origen de l'ermita es podria trobar amb la creació de les confraries de Sant Sebastià i de la Verge del Roser l'any 1749. Les confraries es dedicaven sobretot a celebrar actes en honor al seu patró i per això també recaptaven donatius i almoines per poder-los celebrar. La pobresa de la seva construcció, meitat pedra meitat tàpia, fa preveure que es va contruir en una època que els habitants del poble, els quals eren tots membres de les dues confraries no podien donar diners suficients per construir l'ermita.
Релігійний об'єкт

Església de Sant Joan

 • Фото Església de Sant Joan
 • Фото Església de Sant Joan
Aquesta església d'estil barroc està dedicada a Sant Joan Baptista. Es decidí construir-la cap a 1798 i havia d'estar feta en cinc anys. Segons els pactes, el remat de la façana havia de ser idèntic al de l'església d'Ivars d'Urgell, però no ho és.
Пам'ятник

Cal Pere Bassa

 • Фото Cal Pere Bassa
Aquesta casa del segle XVIII presenta unes motllures dels finestrals molt interessants i sobretot la pedra central de remat dels balcons amb escuts ricament esculpits seguint els models barrocs.
Пам'ятник

Cal Massot

 • Фото Cal Massot
 • Фото Cal Massot
D'aquesta casa barroca només en queda la façana. Segons la bibliografia aquesta casa i ca l'Iseta (C/Sant Joan, 10) són edificis de l'antic castell o Palau de la vila.
Релігійний об'єкт

Ermita de Santa Llúcia

 • Фото Ermita de Santa Llúcia
Petita ermita adossada a la tanca del cementiri, de planta quadrada i façana de pedra. A l'interior hi ha el sepulcre d'Ignasi Carbó Florensa (1810-1852), que va col·laborar amb Antoni M. Claret en la fundació de l'orde dels claretians. La capella és de propietat particular.
Пам'ятник

Palau dels Barons

 • Фото Palau dels Barons
Es tracta del palau renaixentista dels barons de Linyola, dit el "castell", que ara és la Casa de la Vila. No està clar que correspongui a l'antic castell, que devia estar situat el centre del nucli antic. La part de fora es troba en molt bones condicions mentre que la part interior ha sofert noves instal·lacions. Fou construïda al s. XVI, amb la idea de Palau renaixentista. Fou habitat per famílies nobles des del s. XVI fins al XVIII. L'any 1902 l'edifici fou comprat pel poble al senyor Galceran amb la finalitat d'ubicar-hi l'Ajuntament i el forn de pa.
Релігійний об'єкт

Església de Santa Maria

 • Фото Església de Santa Maria
 • Фото Església de Santa Maria
L'església de Linyola fou construïda entre els segles XIV-XV pels habitants del poble com a prova de la importància d'aquesta població. Aquesta, durant la Guerra Civil, fou utilitzada com a magatzem de l'exèrcit. Si bé l'església fou construïda entre els s. XIV-XV, l'estructura actual no és l'originària, ja que al llarg dels anys ha sofert diferents reformes, una de les quals, començada el 1969, es va fer amb l'ajut de tots els fills, veïns i amics de Linyola. L'any 1936 durant la guerra, tant a Linyola com a molts altres llocs del país, l'església va sofrí alguns desperfectes i pèrdues d'imatges, com per exemple el retaule major que va ser cremat, o les campanes.

Коментарі

  You can or this trail