Helge Kalnes

Час  3 годин 14 хвилин

Координати 9049

Uploaded 31 липня 2018

Recorded липня 2018

-
-
446 m
24 m
0
11
21
42,33 km

Переглянуто 224 раз(и), завантажено 5 раз(и)

біля Waldemars Hage, Oslo Fylke (Norge)

Dette er en av klassikerne av sykkelturer i Nordmarka, som kan kombineres med ulike veier på starten og slutten. Den er dessuten like fin å kjøre begge veier. Denne gangen startet jeg hjemmefra og kjørte til Movatn og kjørte altså fra øst mot vest.

Til Movatn kommer man enten via Greveveien på østsiden av Søndre Movann, og da er det naturlig å fortsette Greveven langs Nordre Movann opp til krysset ved Lørenskog gård. Alternativet er at man kommer opp en av bilveiene (anbefaler Stårputtveien før Movatn stasjon) og kjører fra stasjonen opp Olaf Lørenskogens vei. Ved Lørenskog gård fortsetter Greveveien nordover til Ørfiske, mens vi altså tar veien vestover.

Oppe på toppen kan kjøre opp til Tømte gård, parkere sykkelen og gå den siste biten opp til Mellomkollen for å nyte utsikten. Det gjorde jeg ikke denne gangen.

På vestsiden er det en flott utforkjøring ned mot Gåslungen gård og Rottungen, med flott utsikt over vannene. Etter Rottungen kommer man inn på Nordmarksveien, og da kan man enten ta en lenger tur ved å fortsette oppover mot Bjørnholt, eller kjøre nedover mot Skjærsjøen der man kan kjøre ned til Hammeren i Maridalen eller kjøre over demningen og ta en av veiene mot Sognsvann (slik jeg gjorde denne gangen).

Dette var årets hittil varmeste dag med 33 grader ved start, og visst nok 34,6 på Blindern i løpet av ettermiddagen. Men heldigvis er det nesten alltid ikke så varmt oppe i høyden, så dette ble en fin tur.

Det er en del stigning på denne turen, men ikke veldig bratt.
Waypoint

Monsetangen

Flott utsiktspunkt ca 55 høydemeter over Maridalsvannet.
Waypoint

Movatn stasjon

Idyllisk plass med Søndre og Nordre Movann, delt av Gjøvikbanen. Flere fine badeplasser.
Waypoint

Finntjern

Idyllisk tjern litt vest for veiens høyeste punkt.
Waypoint

Rottungen

Flott vann med demning og flere fine badeplasser. Punktet viser et veldig fint sted å stoppe, men kan også anbefale å kjøre ut til demningen, synlig fra veien like ved Gåslungen gård.
Waypoint

Svartkulp

Noen ganger fint å stoppe her istedenfor ved overbefolkede Sognsvann.

Коментарі

    You can or this trail