-
-
161 m
-4 m
0
52
104
208,73 km

Переглянуто 22 раз(и), завантажено 1 раз(и)

біля Sint-Joris, Flanders (Belgique)

2° wedstrijd van de Napoleon Games, ook wel de Johan Musseeuw Classic
Waypoint

Sulferberg

Dit reservaat, gelegen in de gemeente Westouter, ligt in een complex van bronbossen, vochtige bron- en hellingweiden en droge koutergronden op stenige bodem. Vooral de vegetaties in een dergelijk gradiëntrijk milieu zijn zeer gevarieerd en soortenrijk. Met name de bronweide (zie foto) aan het Brandersbos (Dottergrasland) en de bronbosvegetaties van dit bos behoren tot de best ontwikkelde vegetaties van dit type in het volledige West-vlaamse heuvelland.
Waypoint

De Kemmelberg

De Kemmelberg is een heuvel bij het dorp Kemmel in de Belgische provincie West-Vlaanderen en is met zijn 156 meter het hoogste punt van de provincie. De heuvel ligt een half kilometertje ten zuidwesten van het dorspcentrum van Kemmel, op de grens met de deelgemeenten Loker en Dranouter. Het is een van de getuigenheuvels van het West-Vlaams Heuvelland. Op de flank ontspringt de Kemmelbeek.
Waypoint

Lettenberg

In de Lettenberg, een uitloper van de Kemmelberg, kan je nog vier betonnen bunkers uit de Eerste Wereldoorlog terugvinden. De schuilplaatsen zijn door Britse soldaten gebouwd in het voorjaar van 1917. Ze vormden de toegang naar een ondergronds hoofdkwartier. De bunkers vielen in Duitse handen in april 1918. Eén constructie werd een medische post. Je kan deze bunker herkennen aan het rode kruis. De Lettenbergsite is toegankelijk via een wandelpad. Eén schuilplaats biedt nu onderdak aan vleermuizen.
Extra informatie:
-Groepsrondleiding
Contactgegevens:
- De Lettenberg
- Lokerstraat, 8956 Kemmel
- Tel: +32 57 45 04 55
- Web: www.heuvelland.be
- Dagelijks geopend.
Gratis toegankelijk.

Коментарі

    You can or this trail