-
-
64 m
17 m
0
3,0
5,9
11,82 km

Переглянуто 26 раз(и), завантажено 2 раз(и)

біля Winnezeele, Hauts-de-France (France)

Bewegwijzerd
Waypoint

Hoogste punt van Oudezeele

Hoogste punt van Oudezeele met ruim 47m en van de wandeling "Circuit de la motte feodale"
Waypoint

Oudezeele

Oudezele (officieel: Oudezeele) is een gemeente in de Franse Westhoek, in het Franse Noorderdepartement. De gemeente ligt in Frans-Vlaanderen, in de streek het Houtland. Oudezele is een dorpje met een sterk agrarisch karakter. Oudezele grenst aan de gemeenten Herzele, Houtkerke, Winnezele, Steenvoorde, Kassel en Hardefoort. De gemeente heeft 675 inwoners. Het grondgebied is 9,36 km groot. De hoogte varieert van 16 tot 47 meter.Oudezeel wordt doorkruist door Becque Oudezeele die vanwege zijn oorsprong op de hellingen van de Mont Cassel een hevige stroming heeft.
Waypoint

Gemeentehuis van Oudezeele

Gemeentehuis van Oudezeele met parking, speelplein en rondliggend, enkele sportvelden
Waypoint

MOTTEHEUVEL

De Motteheuvel tegenover de kerk is nu bijna helemaaloverwoekerd door planten en is vanaf de grond nauwelijkszichtbaar. Vanuit de lucht is hij nog wel goed te zien.Volgens een legende zou bij dit middeleeuwse bouwwerktijdens de Slag bij Cassel het gouden servies van de prinszijn begraven. Deze schat is nooit teruggevonden.
Waypoint

DE SINT-MAARTENKERK

De middenbeuk is overkapt met een gelambriseerd tongewelfen stamt uit de 17de eeuw. De leistenen torenspitsen de twee zijbeuken dateren uit de 19de eeuw.De zeshoekige preekstoel van gebeeldhouwd eikenhoutstond tot 1803 in de Sint-Maartenskerk in Ieper. Het iséén van de mooiste religieuze kunstschatten van Noord-Frankrijk.“*Let op: De meeste kerken zijn gesloten. Meestal kun je een sleutel verkrijgen bij het gemeentehuis.”
Waypoint

Kerkhof van Winnezele

Het Kerkhof van Winnezele is een gemeentelijke begraafplaats in het Franse dorp Winnezele in het Noorderdepartement. Het kerkhof ligt rond de Église Saint-Martin.
Waypoint

CAFE DE LA MAIRIE

In het begin van de eeuw had het café de naam 'Aux Quatre Coins', daarna was het een werkplaats en in 1960 het 'Café de la Mairie'. Laëtitia Christiaens heeft het café in oktober 2010 overgenomen; Zij is in het dorp geboren en heeft er een plaats van gemaakt waar jong en oud elkaar ontmoeten.Kranten, (kras)loten en spelletjesContactgegevensTel: 03.28.42.81.51
Waypoint

KLEINE RELIGIEUZE BOUWWERKEN

De gemeente Winnezeele telt 15 kapellen, 2 oratoria en 1calvarieberg. Ze werden tussen 1874 en 1989 gebouwd.de meeste kapellen dateren van na WOI en getuigen vandankbaarheid van families die gespaard zijn gebleven, ofbetuigen eer aan gesneuvelde soldaten.

Коментарі

    You can or this trail