Moving time  2 годин 29 хвилин

Час  3 годин 26 хвилин

Координати 1683

Uploaded 5 листопада 2018

Recorded листопада 2018

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
250 m
71 m
0
2,4
4,7
9,45 km

Переглянуто 154 раз(и), завантажено 8 раз(и)

біля Vespella de Gaià, Catalunya (España)

Vespella de Gaià, Mas Blanc, Vespella de Gaia, Ruta al voltant de les masies seguint la Carrerada dels Pallaresos prop de Vespella
фото

Sortida de Vespella

Pal indicador tot sortint de Vespella
фото

Vista Sant Miquel de Vespella

Vista des del camí
фото

Pedrera abandonada Mas d'en Blanc

Pedrera abandonada, la pedrera de Mas d’en Blanc, que en un futur, i segons els projectes previstos, es convertirà en un gran parc d’art contemporani.
фото

pal indicador

Indicació desviament
фото

Mas d'en Blanc

Runes Mas d'en Blanc. Lo Mas d'en Blanc és una muntanya de 253 metres que es troba al municipi de Vespella de Gaià, a la comarca del Tarragonès. Gran masia que segueix la tipologia de la zona. Actualment es troba en ruïnes. Conserva els murs principals i fins fa poc encara conservava els interiors. És de planta rectangular i ocupa una superfície aproximada de 137 metres quadrats. L'aparell és comú de pedra i de grans blocs escairats en alguns dels punts estructurals. Basaments d'arcs i cantonades, i arrebossat. Consta de planta baixa, planta primera i golfes. Té portal dovellat d'entrada que fa un doble arc a causa de la gran amplada del mur. Un del brancals és un gran bloc que abraça tota l'amplada d'aquest mur i que fa de caixa per al forat de la balda de tancament. També hi ha una gran cisterna excavada a la roca i una tina. A l'interior encara hi ha un gran arc de pedra típic de les construccions antigues de la zona. La façana principal mostra l'estructura de l'edifici en tres parts en forma de fortificació, amb el portal d'entrada al bloc central. S'haurien de netejar els contorns de l'edifici i fer una excavació més profunda per ferne una anàlisi més precisa. Els annexos agrícoles, les corts, els corrals i els graners estan situats en un dels laterals i ocupen una gran extensió. Aquests espais també són estructuralment forts i de força importància. Vegetació abundant a l'entorn immediat. Zona de bosc i camps abandonats a l'àrea circumdant. Està situat en un punt elevat del terreny, cosa que li dóna una àmplia visió i un gran domini de la zona. .... (wikipedia...) http://www.vespella.altanet.org/media/upload/arxius/urbanisme/textpoum/catalegmasies.pdf
фото

Runes

Dins les runes, restes d'arcades i cisternes
фото

Vertex Geodèsic

Vertix geodèsic tot tocant al Mas Blanc, gran vista panoràmica malgrat el mal temps. Al cim podem trobar-hi un vèrtex geodèsic (referència 269134001).
фото

Foto de grupet

Grupet al voltant del vertex
фото

Runes

Dins les runes de Mas Blanc
фото

Arcada

Meravellosa arcada encara en peu
фото

Carrerada

Tot anant cap el mas de Salvat que passarem prop d'ell
фото

Mas d'en Rull

Petit mas de la zona. Ha estat totalment reformat però conserva l'estil i la tipologia originals. Ocupa una superfície aproximada de 123 metres quadrats. Aparell comú de pedra, totalment arrebossat. Té planta baixa i planta primera. Teulat de dos vessants i cornisa doble amb rajola i caps de teula. Els corrals i els coberts mantenen encara l'estructura original i són una part important del mas. A l'interior hi ha tres grans arcs molt interessants i els murs són de pedra seca molt ben construïts. Actualment també s'hi estan fent obres de rehabilitació. Vegetació escassa a l'entorn immediat. Zona de bosc a l'àrea circumdant.
фото

Cireres d'arboç

Fruites vermelles del bosc
фото

Bolets

Inici estació de bolets... no comestible...
фото

Roques prop del mas d'en Reverter

Roques, hi ha un camí ue ens porta al peu del rocam-...
фото

Corda fixa

Corda fixa a les roques, sembla estan fent un camí que vorejarà el rocam
фото

Prop del mas d'en Reverter

Gran mas de la zona. Aparell comú de pedra i arrebossat. El teulat és de dos vessants i de teula comuna. Un gran cos principal de planta baixa, planta primera i unes golfes grans amb finestres i annexos agrícoles adossats a un dels laterals, que segueixen el pendent principal del teulat. Les obertures principals de la façana són amb llinda, brancals i ampit de pedra. La porta principal és de punt rodó i dovellat. En un dels brancals hi ha un motiu picat en forma de casa. La barbacana és petita però fa un joc decoratiu amb un doble ús de rajola i mitja teula. Les obertures secundàries són senzilles amb llinda de fusta. Tot i l'estat actual, encara es pot veure part de l'antiga cuina i una gran llar de foc. A la part posterior hi havia un pati tancat i un corral, del qual queden els murs circumdants, un bonic arc d'entrada i una porta amb brancals de pedra i llinda de fusta. Erm i vegetació escassa a l'entorn immediat. Zona de bosc i antics camps i feixes de cultiu a l'àrea circumdant. Està situat en un dels vessants de la muntanya i està encarat cap al sud-est. (wikipedia..)
фото

Mas d'en Reverter

Mas d'en Reverter, vista frontal
фото

Mas d'en Planes

Mas d'en Planes i ermita Mare de Déu del Carme Es tracta d'una edificació de planta rectangular amb data de referència segons llinda del 1759. Ocupa una superfície aproximada de 300 metres quadrats. Aparell comú de pedra i arrebossat. Façana principal ordenada amb portal de pedra dovellat i porxo amb arcades i terrat que ocupa mitja façana . Les obertures principals són senzilles i ben alineades. Disposa de planta baixa, planta primera i golfes amb finestres. Teulat de dos vessants de teula comuna. Té capella annexa adossada a la façana posterior i dos annexos agrícoles adossats principals. També era gran amb talús. Actualment un dels annexos s'ha rehabilitat com a sala polivalent. Arbrat dispers i camps a l'entorn immediat. Garrofers, pins olivers i ceps de vinya formen el paisatge circumdant, típic de la zona.
фото

Font al masos de Vespella

Separat uns pocs kilòmetres del nucli antic, el conjunt de casetes dels Masos constitueix el centre administratiu del municipi. Forma amb prou feines una placeta i uns pocs carrerons, a tocar de la carretera que duu a la Nou de Gaià. Les casetes, en bona part de la segona meitat del segle XIX, s'agrupen constituint un conjunt harmònic i ple d'encís, sense que cap construcció n'alteri l'equilibri. Algunes tenen les façanes pintades amb colors vius. http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=3419 Font: Baartollozi i Martin Royo
фото

Vista de Vespella

Vespella des dels Masos...
фото

Vista de l'ermita de Sant Miquel

Arribant a Vespella
фото

Serp (Martin Royo)

Tot pujant, serp feta per Martin Royo
фото

El Drac

El Drac (Martin Royo)

2 коментарів

 • Фото Serra Blavi

  Serra Blavi 26 січ. 2020

  I have followed this trail  перевірено  View more

  Bona ruta , encara que gran part esta asfaltada

 • Фото RIBAROVIRA

  RIBAROVIRA 29 січ. 2020

  Gràcies pel comentari

You can or this trail