-
-
462 m
28 m
0
3,0
6,0
11,92 km

Переглянуто 831 раз(и), завантажено 20 раз(и)

біля  Xeresa, Valencia (España)

- RUTA DELS CORRALS -

Aquesta ruta cultural presenta tot el seu recorregut dins de l'àmbit rural i natural. Discorre per diverses partides del sector oest del terme de Xeresa, en direcció al Mondúver.

Podem observar els diversos intents d'explotació agrícola i ramadera de la zona de muntanya des del sistema hidràulic de la Font del Molí de període andalusí, passant per l'època medieval i moderna (el Molí ), arribant fins el període del segle XIX i XX representat aquest últim pels corrals de ramat i per l'alcavó de la Font del Molí.

Seguint un traçat similar al del sender homologat PRV-153, el visitant eixirà del nucli urbà de Xeresa en direcció a la partida de El Molí, a l'oest del terme, per baix de l'Autopista AP7, arribant fins a l'actual Font del Molí.
Ací podrà visualitzar un panell informatiu que explica els diversos sistemes hidràulics que es varen bastir des de el període musulmà o andalusí (segles XI-XII), continuats durant la Baixa Edat Mitja (segle XV), amb l'erecció de l'actual infraestructura de moltura o molí, element clarament feudal d'exacció de rendes, i durant els segles moderns (XVII i XVIII), a més de la galeria subterrània bastida en els segles XIX i XX per poder portar aigua potable al poble i regar les famoses hortes del Molí, situades dalt del Ravalet de la Trinitat.
Després, el visitant continuarà la ruta prevista en direcció a l'oest, discorrent per la pista forestal que es situa al costat del barranc del Mondúver, seguint els indicadors de direcció.
Sense abandonar la senda que aprofita el sender homologat PRV-153, el vianant podrà visualitzar el paisatge vegetal verge que es conserva actualment, advertint puntualment diversos exemples d'antropització com són els abancalaments i els corrals de ramat disposats al llarg del trajecte marcat, tals com el corral de Milhores, corral de Les Cabres, corral de l'Obrer i el de Foquio.
Depenent de les condicions físiques dels visitants, la ruta ha previst un recorregut més curt, abraçant només la primera part i els corrals de Milhores i de Les Cabres, clarament senyalats als cartells direccionals.


La ruta finalitza al mateix lloc d'eixida, al Centre Social de Xeresa, on s'oferirà un aperitiu a tots els participants.
Autopista_AP-7
Corral_Fòquio
Corral_Milhores
Corral_Obreret
Corral_Senent
Encreuament_sendes
Ermita_Ravalet
Font_Mondúber
Pilo_Bassa_Horta
Pins_besons
Corral_de_les_Cabres

1 comment

  • Pertu 3 трав. 2018

    I have followed this trail  перевірено  View more

    Fácil ruta, lo mejor las vistas. Apta para familias. Ojo sin posibilidad de coger agua

You can or this trail