Час  4 годин

Координати 4566

Uploaded 14 травня 2018

Recorded травня 2018

-
-
386 m
178 m
0
2,3
4,6
9,24 km

Переглянуто 423 раз(и), завантажено 2 раз(и)

біля Julan, Nord-Trøndelag (Norge)

Denne turen startet fra en parkeringsplass nær skihytta i Frigård. For å komme dit tar man Fylkesvei 705 mot Selbu fra E6, se bilder. Etter avkjøring mot Frigård tar man til høyre mot NAF's testbane og Motorsenteret, dette er skiltet. Deretter følger man veien gjennom ulike svinger og ender opp ved den store parkeringen ved Skihytta.
Koordinater parkering: N 63° 23.954' E 10° 54.803'.

Den første delen av turen går stykkevis over noe myrterreng, og det anbefales å ha tette fjellstøvler. Stiene er blåmerket på stammer og det er lurt å holde øye med merkingen, alternativt sporingen fra GPS-tracken dersom denne er lastet ned.

Fra Lånkevollen går stien videre mot Svuluskardet. Det går sti opp til toppen fra begge "endene" av fjellet. Man kan her velge å gå på nedsiden av fjellet, delvis på kjerreveg, og følge stien opp fra den "andre" siden. Vi valgte å gå opp selve skardet, dvs kløften som går opp fjellsiden mot toppen: Svuluskardet. Denne oppstigningen er ikke merket. Det er antydning til sti i starten, men det meste er kun terreng opp langs kløften og til toppen hvor man treffer stien. Fra toppen gikk vi deretter ned på "hitsiden", tilbake mot Lånkevollen og retur langs samme sti vi kom.

Det er mange historier og sagn knyttet til Svuluskardet, som ligger i Leksdalen Allmenning. Spesielt angående forekomst av sølvgruve og søken etter denne.

Fra www.wikiloc.com kan det lastes ned en app til din mobiltelefon og fra denne kan ruten lastes ned, og man kan følge ruten etter hvert som man går. Man kan også laste ned ruten til en dedikert GPS enhet.

Her er en link til historier og sagn om Svuluskardet i Leksdalen:

View more external

сховище

Litj-Lånkevollen

Her er et registreringspunkt for Explore Stjørdal.
стоянка

Parkering

Parkeringen ved Skihytta i Frigården.
Перехрестя

Sti fra kjerreveg

Stidele
Перехрестя

Sti fra veg

Snarvei på sti
Перехрестя

Stidele fra veg

вершина

Svullu

Toppen er merket "Svullu", mens de fleste kart har navnet "Svuluskardet", så også historiske tekster. Her er et registreringspunkt for Explore Stjørdal.
Waypoint

Skarpt venstre

Mer eller mindre slutt på stien herfra
Перехрестя

Opp Svuluskardet

Sti til å begynne med, men etter hvert går det over i rent terreng.

Коментарі

    You can or this trail