-
-
199 m
-44 m
0
1,3
2,6
5,23 km

Переглянуто 32 раз(и), завантажено 2 раз(и)

біля Roda de Barà, Catalunya (España)

Aquesta curta sortida té l’inconvenient de passar per 4 urbanitzacions del municipi de Roda de Berà encara que també es passa per senders i camins que més o menys en son el 50 % del recorregut total. Puja uns 125 metres fent cap al cim de la Coma d’en Gall amb un excel·lent mirador de la costa i de l’interior, això el fan agradable per a tothom però en èpoques de calor i/o sol fort cal anar preparat amb un bon barret o gorra que ens eviti patir insolacions.
El fer trams pels camins asfaltats ocupats avui dia per urbanitzacions té un inconvenient i una avantatja; l’inconvenient es la manca de diversitat o monotonia i la avantatja es que ens permet caminar més ràpids pel lo que el trajecte es minimitza.
Sortim de la urbanització El Francaset i en concret dels voltants de la plaça d’Indira Gandhi on existeix una infinitat de lloc per aparcar, seguim pel carrer Comtessa de Pardo Bazàn (nord), creuem per sota les vies del tren i seguim per l’ample carrer Camí del Sol fins la glorieta que dona pas al túnel de la AP7, sortim de la urbanització i freguem la Urbanització Barà Mar per la dreta pujant pel carrer Ossa Majori al final del qual seguim pel carrer Hèrcules que deixarem just al trobar a l’esquerra el darrer xalet on descobrim un pal que senyala “Serra Llarga”, deixem de moment l’asfalt i les urbanitzacions.
El pal té una marca de color vermell, deixem el sender de l’esquerra que es patent i en seguirem un de desdibuixat a la dreta (nord) però gens perdedor ja que està marcat de vermell de fa poc; a mitja alçada deixarem a la dreta un oratori força malmès i seguirem pujant fins entroncar amb un camí. Durant la pujada cal anar donant cops d’ull al nostre darrera ja que la panoràmica es esplèndida i diàfana.
Ens arribaren fins l’encreuament amb “Serra Llarga” seguint el nou sender cap a la dreta fins l’entroncament on trobarem un nou pal de senyalització.
Tornarem sobre les nostres passes i anirem baixant (oest) de la Coma d’en Gall, el sender també té marques de color vermell només que més antigues. A mitja baixada un nou pal ens anuncia que a l’esquerra hi ha la petita bauma “Cova Coma d’en Gall”, hi anirem, es a poc més de 20 metres i tornarem al camí seguint baixant. Mentre baixem albirarem al fons, un xic a la dreta, la Masieta del Virgili o de la Cova; finalment fem cap al Fondo de la Cova on a la dreta hi ha un pal sense cap banderola, temps fa que hi deia “Serra Llarga”, però va desaparèixer.
El camí es Ample (pista), la seguirem una bona estona fins fer cap a una bifurcació, deixem el camí de l’esquerra i seguim el de la dreta (sud-oest) que creua el fondo anant a sortir a una ampla pista cimentada que per la dreta du al dipòsit d’aigua i per l’esquerra baixa a la urbanització Mas d’en Virgili, aquesta ampla pista cimentada es l’anomenada Carrerada de Santa Coloma per on baixaven els ramats d’ovelles provinents de Santa Coloma de Queralt, cada hivern per pasturar durant l’estiu pels camps existents abans de les urbanitzacions i les vies de comunicació o bé per ser embarcades al port natural del Peu de Berà.
Creuem l’antiga carretera de Sant Vicenç de Calders i entrem a la urbanització Mas de Virgili i seguin sempre pel carrer de Santa Coloma (el més oriental de la urbanització) creuarem primer el pont de RENFE i tot seguit el de la AP7, just després de creuar-lo deixarem l’asfalt i passant a tocar una caseta d’un transformador que deixarem a la dreta seguirem un ampla camí, fruit del pas del aqüeducte subterrani de EMATSA, per finalment deixar-lo a l’esquerra per un passeig per a vianants recentment construït pel ajuntament de Roda de Berà que ens durà al punt d’inici de la excursió.

El track d'aquest recorregut s'ha obtingut amb un aparell de GPS marca GARMIN model Oregón 450t i ha estat contrastat sobre el mapa "BAIX GAIÀ" escala 1:25000 de la editorial PIOLET amb primera edició de NOVEMBRE de l'any 2010
Waypoint

INICI

Waypoint

TUNEL

Waypoint

CAMI DEL SOL

Waypoint

OSSA MAJOR

Waypoint

CARRER HERCULES

Waypoint

PAL SERRA LLARGA

Waypoint

PANORAMICA TORREDEMBARRA I COLLDEJOU

Waypoint

ORATORI

Waypoint

ENCREUAMENT

Waypoint

CIM COMA D'EN GALL

Waypoint

CRUILLA SERRA LLARGA

Waypoint

MIRADOR

Waypoint

PAL I CORRIOL A COVA COMA GALL

Waypoint

VISTA MASIETA

Waypoint

PAL I PISTA A ESK

Waypoint

BASSETA A DRETA

Waypoint

DEIXEM TRENCALL A ESK

Waypoint

CREUEM FONDO DE LA COVA

Waypoint

MAS RUINES PAL I CRUILLA A ESK

Waypoint

CARRERADA CIMENTADA

Waypoint

DEIXEM TRENCALL A DRETA

Waypoint

CARRER STA COLOMA

Waypoint

CRUILLA SEGUIM CARRER STA. COLOMA

Waypoint

FIGURES DE FUSTA

Waypoint

PONT RENFE

Waypoint

PI I PONT AP7

Waypoint

SEGUIM CAMI A ESK

Waypoint

ENTRE PINS

Waypoint

CAMI PONT RENFE

Waypoint

PASSEIG PER A VIANANTS

Waypoint

FINAL

Коментарі

    You can or this trail