Moving time  4 годин 28 хвилин

Час  5 годин 52 хвилин

Координати 2577

Uploaded 4 вересня 2019

Recorded вересня 2019

-
-
502 m
300 m
0
4,0
8,0
16,03 km

Переглянуто 95 раз(и), завантажено 1 раз(и)

біля Santa Pau, Catalunya (España)

4 de setembre de 2019

A Santa Pau, els volcans, la Pedra del Diable, el Pont dels Instints, la font fresca, els gorgs de Caga Rates i de Can Batlle, el Santuari dels Arcs i les ermites de Sant Vicenç de Sallent i Sant Marti Vell i les seves històries medievals son ingredients complementaris a un bon plat dels seus diminuts fesols de pell fina.
фото

Inici i final de la ruta

фото

Santa Pau

La vila medieval de Santa Pau està situada al sud-est de la plana d'Olot, en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, entre les serralades de St. Julià del Mont i Sta. Maria de Finestres. El municipi de Santa Pau, el més ric i variat en fenòmens volcànics de tot el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, té punts d'interès especial com el volcà de Santa Margarida, el volcà Croscat o la Fageda d'en Jordà, un bosc que, en qualsevol època i circumstància la seva bellesa ofereix nous matisos. El poble conserva l’interessantíssim recinte de la vila vella, amb una fesomia i unes característiques medievals molt marcades. Destaca la plaça Major o Firal dels Bous: una plaça porxada de perfil irregular i arcs desiguals, que té una innegable personalitat, i que es disposa a l’entorn del castell, un edifici gran, compacte i robust que s’aixeca al punt més alt del poble. Destaca també la sòbria església de Santa Maria i tot el grup de carrerons estrets, amb angles sobtats i descensos pronunciats, que desemboquen al Portal del Mar. El portal del Mar ofereix una perspectiva de les precioses i temptadores valls de la rodalia que, com passa sovint a la Garrotxa, són el marc d’alguna església romànica interessant. En destaquen la Mare de Déu dels Arcs, Sant Vicenç del Sallent, Sant Martí Vell i, en una raconada idíl·lica Sant Miquel Sacot. Des de Sant Julià del Mont, on s’arriba després d’una caminada de dificultat mitjana, la perspectiva de les valls i els volcans és fascinant. Per tal de millorar l’accessibilitat al casc antic, s’han instal·lat dues noves rampes i un nou tram de barana en els carrerons que es disposen a l’entorn del castell i la plaça porxada, per tal de facilitar l’accés als vianants amb mobilitat reduïda. (http://ca.turismegarrotxa.com/municipi/santa-pau/)
фото

El Pont dels Instints

A l’antic camí que enllaçava el poble de Santa Pau amb Santa Maria dels Arcs per l’actual Carrer de les Cases Noves i el turó del Pujol, es trova el Pont d’Instints. Fins a mitjans del s.XV Santa Maria dels Arcs va ser l’església parroquial del poble, per aquest motiu el Pont d’Instints era imprescindible per comunicar la pobla de Santa Pau amb l’església. És un pont de pocs metres de llargada, amb un sol arc de mig punt, fet a base de carreus. D’indubtable origen medieval, per bé que resulta difícil atribuir-li una data concreta, i és que pogué ser objecte de moltes reconstruccions. (www.garrotxa.com/santapau)
фото

Santa Maria dels Arcs

és una església de Santa Pau (Garrotxa) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. El santuari dels Arcs és l'hostatgeria per a pelegrins bastida als segles XVII i XVIII i s'hi accedeix per una escalinata també d'època barroca.[1] És una església romànica del segle XII d'una sola volta amb reformes del segle XVIII. Inicialment va ser l'església parroquial de Santa Pau, fins que es va construir el temple en el centre de la vila, prop del castell. (https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Mare_de_D%C3%A9u_dels_Arcs)
фото

Can Casanova

фото

Esparregueres

фото

Pont sobre el riu Ser amb barana de fusta

фото

El riu Ser

фото

Sant Vicenç de Sallent

A l’extrem de llevant del terme de Santa Pau, a la dreta del riu Ser, en un indret on el riu passa enfonsat formant petites cascades i engorjats, on rep la riera de Sant Martí, hi ha el Veïnat del Sallent centrat per l’església parroquial de Sant Vicenç del Sallent, documentada ja el 878 en la donació del rei franc Lluís el Tartamut al monestir de Banyoles, confirmada el 916 per Carles el Simple. Fou possessió del monestir banyolí fins al segle XIV, a la fi del qual (1392) passà a formar part de la baronia de Santa Pau. És un petit temple d’origen romànic, d’una wsola nau i un sol absis; orientada de llevant a ponent, i amb molts afegits del segle XVIII (sagristia, 4 altars laterals, baptisteri i cor). Està decorada amb pintures del segle passat (volta i absis); en l’altar principal figuren tres sants de fàbrica olotina: Sant Miquel Arcàngel, Sant Vicenç i Sant Antoni Abat. La seva porta d’ingrés és d’època neoclàssica (llinda:1868) molt avançada; la sagristia, i en un finestral exterior, hom hi pot veure la data de 1758. El campanar era d’espadanya i fou transformat en torre en el segle XVIII. (https://inventaripatrimoni.garrotxa.cat/3376
фото

Entrada a Finca Rocacorba

фото

Molí de Can Batlle

фото

Gorga i pont de Can Batlle

фото

Can Gasparic

фото

La Pedra del Diable

El menhir de la Pedra del Diable o Pedra Grossa està situat al terme de Santa Pau enmig del camp de conreu anomenat de la Pedra Dreta, propietat del mas de Can Formiga, a mà esquerra de la carretera de Santa Pau a Olot (GI-524), PK 11 aproximadament. És un monument que consta a l’inventari del patrimoni cultural de la Generalitat de Catalunya.[1] Fou descrit per primera vegada per Joaquim Vayreda i Vila l’any 1872. S’ha datat dels mil·lennis IV i III aC en l’època del neolític mitjà o calcolític. És un monòlit basàltic de tipologia antropomorfa, tipus frare i de secció trapezoïdal. Amida 2,80 m d'alçada per 0,80 m d'ample a la part més ample i 0,30 m de gruix aproximadament a la part baixa. A l'extrem superior, només amida 0'20 m de gruix. (https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Pedra_del_Diable_(Santa_Pau))
фото

Passera de la Riera de Sant Martí

фото

Can Sala

фото

La Font Fresca

фото

Panoramica de Sant Marti Vell

фото

Sant Martí Vell

Sant Martí Vell, és una capella situada prop del nucli de Santa Pau, a 1 km de la carretera d'Olot a Banyoles, en una zona de bosc. És una església molt reformada al llarg dels segles. És de carreus molt ben escairats, una sola nau i un sol absis semicircular amb arc triomfal del que surt una línia d'impostes. Posteriorment es va construir un cor, la sagristia i una pallissa que amaga part de la façana de ponent. La volta és apuntada i actualment es troba enguixada i pintada. L'altar també és de guix, de línies neoclàssiques. La portalada de la façana de migdia és formada per quatre arcs en gradació, llinda i timpà llis. L'antic campanar d'espadanya de la façana de ponent va ser reconvertit en torre. Hi són venerats cinc Sants de fàbrica olotina: el Sagrat Cor, Sant Martí, Santa Apol·lònia, Santa Margarida i la Verge de la Salut. Sota l'actual altar s'han realitzat recerques arqueològiques per tal de trobar la base d'un possible monument pagà. Història    Va ser edificada molt abans del segle X, i fou consagrada l'any 989,pel bisbe de Girona però hi ha llegendes i tradicions que situen els seus inicis en època visigòtica. Els historiadors creuen que no fou realment la primera església, fet que es defensa la troballa d'un sòcol de tomba romana i un crani amb la punta d'una sageta incrustada. Que Sant Martí hagués estat parròquia no s'ha pogut comprovar, ni consta al registre de parròquies del Capítol de Girona, on hi són relacionades des de l'any 1362. La suposició de que hagués estat parròquia és per l'existència d'un cementiri. (https://ca.m.wikipedia.org/wiki/Sant_Mart%C3%AD_Vell_de_Santa_Pau)

Коментарі

    You can or this trail