locoloco

Moving time  3 годин 14 хвилин

Час  4 годин

Координати 2956

Uploaded 23 березня 2018

Recorded березня 2018

-
-
19 m
-4 m
0
4,3
8,7
17,34 km

Переглянуто 712 раз(и), завантажено 20 раз(и)

біля Oudeweg, Zuid-Holland (Nederland)

Bij de Reeuwijkse Plassen kun je op allerlei manieren kleine en grote rondjes lopen rond en tussen de plassen, maar deze wandeling beschrijft een route die ruim rond de plassen gaat.

De Reeuwijkse plassen zijn een combinatie van in totaal dertien plassen ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De meeste plassen zijn in de achtiende eeuw ontstaan door turfwinning. Plannen om de plassen in te polderen hebben het nooit gehaald. De plassen vormen een belangrijk recreatiegebied, maar met de omringende weilanden - veelal omgevormd tot beschermd natuurgebied - is dit ook een paradijs voor vogels.

De wandeling gaat tegen de klok in en passeert al snel een weinig inspirerend stukje Reeuwijk. Maar daarna volgen we de Breevaart en is het leed geleden. We komen uit bij het uit 1604 daterende Reeuwijksche Verlaat, een zeldzame driewegsluis, die de verbinding vormt tussen boezemwater en twee poldergebieden. Vandaar drie in plaats van twee sluisdeuren.

Daarna slingert de route door de Goudse Hout, waarna we door het langgerekte buurtschap Twaalfmorgen komen. Heel mooi is de kade vanaf het gemaaltje Roggebroek en het aansluitende pad naar de Oukoopse Molen. Daar linksaf over de Prinsendijk langs de Enkele Wiericke. Verder op, bij het bruggetje, staat sinds januari 2018 aan de overkant van het water de uitkijktoren Wierickewachter.

Via de 's-Gravekoopsedijk gaat het terug naar de plassen. Over het weggetje genaamd Abessinië keren we terug naar de Reeuwijkse Hout. ‘Je stuurt me helemaal naar Abessinië’ (de oude naam voor Ethiopië), zou men in Reeuwijk gezegd hebben als je deze polder werd ingestuurd, zo afgelegen van alles lag hij.

Langs de route is geen horeca, maar er zijn wel diverse picknickplaatsen, bijvoorbeeld op het tweede gedeelte van de Twaalfmorgen. Bij het start- en eindpunt van de wandeling ligt het populaire Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout.
стоянка

TOP Reeuwijkse Hout

Міст

Modern sluisje

Міст

Ophaalbruggetje

Building of interest

Buitenhuis ‘Voorzorg’ aan de ‘s-Gravenbroekseweg 1

Міст

Ophaalbruggetje

Озеро

Gerenoveerde eilandjes

фото

Oostlangekade

Building of interest

Reeuwijksche Verlaat

Інформація

Informatiebord

фото

Goudse smultuin

Waypoint

Heemtuin 'Goudse Hout'

фото

Goudse Hout

Міст

Goudse Hout

фото

Goudse Hout

Waypoint

Recreatie- en Watersportvereniging 'Zomers Buiten'

фото

Siereenden

фото

Roggebroek

фото

Graskade

фото

Pad naar de Oukoopse Molen

Building of interest

Oukoopse Molen

panorama

Uitkijktoren Wierickewachter

Waypoint

Wandelknooppunt 57

фото

's-Gravekoopsedijk

фото

's-Gravekoopsedijk

фото

Wandelknooppunt

фото

Reeuwijkse plassen

фото

Reeuwijkse plassen

фото

Restaurant Paviljoen Reeuwijkse Hout

Коментарі

    You can or this trail