Час  6 годин 15 хвилин

Координати 1495

Uploaded 29 жовтня 2017

Recorded жовтня 2017

-
-
948 m
257 m
0
3,7
7,3
14,69 km

Переглянуто 835 раз(и), завантажено 20 раз(и)

біля Sant Llorenç de Montgai, Catalunya (España)

Itinerari circular amb inici i final a l'aparcament del jaciment arqueològic de la Roca dels Bous per la Mare de Déu de Montalegre, Pala dels Pelats, Pala Alta #100CIMS, Pala de Coll de Porta i Portell de l'Extrem.

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:
Km. 0,000 – Espai per aparcar al costat de l’entrada a l’aparcament de la Roca dels Bous. Des d’aquest punt és més fàcil maniobrar per agafar la carretera a la tornada. Creuem la carretera i ens fiquem a l’aparcament.
Km. 0,068 – Deixem a la dreta el camí que porta al jaciment. Indicador. Creuem l’aparcament en direcció W i desprès seguim el torrent del Clot del Roure NW.
Km. 0,461 – Arribem al peu del talús de la línia fèrria de Lleida a la Pobla de Segur, creuem el torrent just per davant de la boca del túnel de pas d’aigües i guanyem la seva part alta amb forta pujada.
Km. 0,547 – Creuem la via del tren i continuem per camí ben marcat en lleugera pujada. (NW)
Km. 0,684 – El camí canvia a direcció W-NW tot resseguint el torrent.
Km. 1,273 – Sortim al Camí de Sant Llorenç de Montgai just en un marcat revolt en “U”, per l’esquerra podríem anar a Vilanova de la Sal o sortir a la carretera LV-9046 i per la dreta a la LV-9047 a l’alçada del Congost dels Ulls de Sant Llorenç. Continuem uns metres per la dreta.
Km. 1,338 – Deixem la pista i agafem un corriol a l’esquerra. Pal indicador, en sentit contrari: VILANOVA. Ens endinsem en un petit alzinar i als pocs metres agafem un corriol a l’esquerra en pujada. Per la dreta arribaríem al mateix lloc però el camí està en pitjor estat convertit en una torrentera.
Km. 1,486 – Sortim a una pista que per l’esquerra ve del Camí de Sant Llorenç de Montgai. Continuem per la dreta.
Km. 1,574 – Deixem la pista i agafem un corriol a la dreta en baixada per tornar a pujar lleugerament als pocs metres.
Km. 1,935 – Fem un tobogan par creuar un torrent afluent del Clot del Roure i resseguim aquest deixant-lo a la dreta.
Km. 2,355 – El camí tomba a direcció SW i puja per guanyar la carena per un alzinar, després segueix per la carena en direcció NW guanyant alçada progressivament.
Km. 2,833 - Creuem el que sembla l’entrada a un corral de pedra de que només queden alguns trams, més endavant en trobem un parell més però els obviem.
Km. 3,063 – Sortim a un camí i continuem per la dreta uns metres anem a parar a una pista de terra que seguim per l’esquerra sense parar de pujar.
Km. 3,572 – Arribem a un revolt molt pronunciat on per la dreta es veu una construcció, estem a la zona anomenada la Socarrada. Continuem en direcció NW parant atenció a la dreta on trobarem una fita.
Km. 3,719 – Fita. Deixem la pista i agafem un corriol per la dreta que s’enfila en forta pujada per un camí que segueix una torrentera que el fa de molt mala petja.
Km. 4,015 – Sortim al Camí de les Altures, pista de terra que transcorre per la base del cingle fins al Coll de Porta. Cruïlla amb la pista que puja a l’ermita. Deixem el camí de les Altures i continuem per la pista en direcció a l’ermita (W).
Km. 4,730 – Fita. Deixem la pista i agafem una drecera per la dreta que ràpidament guanya alçada per la mateixa carena i que ja no deixarem fins arribar al Portell de l’Extrem.
Km. 5,059 – Mare de Déu de Montalegre. És un edifici de construcció moderna, sense dades històriques, que integra la capella i el que va ser la vivenda de l’ermità; amb una entrada porxada de doble arc i campanar de cadireta. A la banda nord hi ha una petita caseta que no és més que un pou. Gran mirador de la Noguera. Continuarem resseguint, gairebé, el caire del cingle en direcció E. Trobem pal indicador.
Km. 5,956 – Deixem el camí per arribar-nos al cim de la Pala dels Pelats.
Km. 6,017 – Pala dels Pelats (923m). Vistes privilegiades sobre la veïna Pala Alta. Retornem al camí. I continuem en direcció E. El camí perd altura abans de tornar a pujar per guanyar la Pala Alta.
Km. 6,454 – Pala Alta (950m) #100CIMS. Punt culminat del Mont-roig, balcó sobre l’embassament de Sant Llorenç al Sud i mirador del Montsec d’Ares, Congost de Terradets i Montsec de Rúbies al Nord. Punt d’observació de rapinyaires. Continuarem baixant i pujant resseguint molt a prop del caire del cingle.
Km. 7,026 – la baixada s’accentua fins arribar al coll.
Km. 7,311 – Sortim al Camí de les Altures a tocar del Coll. Continuem per l’esquerra.
Km. 7,415 – Coll de Porta. Barana de fusta al caire del cingle. Deixem el Camí de les Altures que continua vorejant el Mont-roig, ara per la vessant Nord fins arribar al refugi del Pletiu, i comencem a pujar de manera sostinguda i a estones ben dreta fins al cap de la Pala del Coll de Porta. Continuarem amb la mateixa tònica de baixades i pujades però, més suament.
Km. 9,970 – Portell de l’Extrem (745m). Bifurcació. Abans de començar a baixar per retornar al punt d’inici, agafarem el camí per l’esquerra per visitar el refugi.
Km. 10,08 – Refugi forestal del Pletiu de l’Extrem o del Xut. El refugi és tancat a excepció d’una habitació just a l’entrada que resta completament buida. Retornarem per on hem vingut fins al Portell des d’on començarem a baixar molt a prop de la base del cingle.
Km. 10,57 – Deixem a l’esquerra el camí que puja des de l’embassament de Camarasa i continuem recte avall.
Km. 14,43 – Bifurcació. Agafem el camí de la dreta per no perdre alçada. Per l’esquerra arribaríem al riu Segre resseguint el Barranc dels Corrals.
Km. 11,76 – Coll d’Orenga (420m). Sortim a la pista que puja del Barranc esmentat i la seguim durant una bona estona.
Km. 12,42 – Per l’esquerra s’incorpora una pista en pujada. Pal indicador REFUGI en la direcció d’on venim.
Km. 13,55 – Per l’esquerra s’incorpora una pista que ve del mateix lloc que l’anterior. També hi ha un pal indicador igual al anterior.
Km. 13,73 – Creuem el Barranc dels Ulls de Llorenç.
Km. 13,83 – Sortim al Camí de Sant Llorenç de Montgai en el seu extrem més oriental, el seguim uns metres cap a l’esquerra i agafem el camí que surt a la dreta que baixa cap a la carretera.
Km. 14,07 – Sortim a la carretera i continuem cap a la dreta paral•lels al Segre, fins on hem deixat el cotxe.
Km. 14,63 – Punt d’inici i final de l’excursió.
Перехрестя

Bifurcació Ferrada 'Cagate Lorito'

Rètol al terre.
стоянка

Camí del Jaciment arqueològic

Plafó informatiu
Перехрестя

Drecera

Atenció fita a la dreta
Перехрестя

Camí de Sant Llorenç de Montgai

Перехрестя

Bifurcació

Перехрестя

Camí de les Altures

Сакральна архітектура

Mare de Déu de Montalegre

вершина

Pala dels Pelats

вершина

Pala Alta

Перехрестя

Coll de Porta

Waypoint

Bifurcació

вершина

Pala del Coll de Porta

Перехрестя

Portell de l'Extrem

укриття

Refugi forestal del Pletiu de l'Extrem o del Xut

Перехрестя

Coll d'Orenga

Coll_d'Orenga
Перехрестя

Intersecció

Перехрестя

Intersecció

Перехрестя

Bifurcació

Перехрестя

Bifurcació

Перехрестя

Intersecció

Перехрестя

Bifurcació

Перехрестя

Carretera

Carretera

Коментарі

    You can or this trail