LucT

Час  6 годин 40 хвилин

Координати 3770

Uploaded 1 жовтня 2015

Recorded вересня 2015

-
-
66 m
40 m
0
5,3
11
21,04 km

Переглянуто 1764 раз(и), завантажено 60 раз(и)

біля Kattenbos, Flanders (Belgique)

Op de parking Kattenbos (Punt 1) nemen we linksaf het smalle, verharde pad langs de schuilhut en picknick-plaats. GR-tekens houden ons op het goede pad naar de N746 die we even volgen en voorbij recreatiepark Blauwe Meer oversteken om via een bospad naar de Duitse Militaire Begraafplaats (Punt 2) te gaan. Hier liggen op 16 hectaren bijna 40.000 Duitse soldaten.

We gaan langs een bospad rechtsaf achter de begraafplaats langs en daarna linksaf de verharde fietsweg op. Ruim een kilometer verder komen we aan de omheining van het testcentrum van Ford (Punt 3). We blijven langs de bosrand de GR volgen tot aan de picknickplaats van de Vlindervallei (Punt 4). 't Schijnt dat men hier grote groepen zeldzame vlinders kan aantreffen, maar op de winderige herfstdag dat wij er waren zagen we er... geen enkele.

We gaan schuin rechts verder en gaan via een zandweg linksaf het bos in. Het pad slingert door meerdere bospercelen en na 1,4km bereiken we een fietspad (Punt 5). Even links en onmiddellijk weer rechts voert een slingerend bospad ons voorbij een speelweide naar de gebouwen van het Bosmuseum, waar we op het kruispunt rechtsaf de GR verlaten (Punt 6).

Het pad door het bos brengt ons weer naar het fietspad (Punt 7), dat we oversteken. Na een bocht naar rechts en een tweede naar links stappen we 800m lijnrecht door het bos om dan linksaf het bos in te ruilen voor de Pijnvenstraat. Even rechtsaf, daar links de Ekselsebaan in (Punt 8) en 30m verder nemen we rechtsaf het pad naast de electriciteitscabine. Verderop wordt het een verharde weg die we blijven volgen tot aan de Broekstraat die rechtsaf naar de N746 voert (Punt 9).

Naar links en de eerste rechts is de Kanaalstraat die ons naar het kanaal van Beverlo brengt. Vlak voor de brug kan men nog een terrasje doen. We steken het kanaal over (Punt 10) en volgen het kanaal tot de volgende brug, de fel blauw geschilderde brug van Gelderhorsten (Punt 11).

Over die brug kunnen we weer de GR-tekens aan de Buskruitstraat volgen. Verderop wandelen we over grind- en zandwegels, langs een soort zandgroeve en langs de bosrand. Aan een kruising met schuilhut (Punt 12) gaan we rechtsaf voorbij de fraaie Leyssensmolen en wat verderop nemen we linksaf het fietspad dat ons terug naar de startplaats brengt.

Deze wandeling is bijna identiek aan tocht nummer 11 "Lommel - Kattenbos" in Dagstappersgids II Limburg van Grote Routepaden en Lannoo. Voor een meer gedetailleerde beschrijving verwijs ik dan ook naar dit onvolprezen boekje. De puntjes 1 - 12 in mijn beschrijving staan ook als waypoints in de track en zijn identiek aan de in de Dagstappers-tekst genoemde referentiepunten.
Стоянка

1 Parking Kattenbos

Parking
Точка шляху

10 Kanaal Beverlo

Міст

11 Brug Gelderhorsten

Точка шляху

12 GR splitsing

Точка шляху

2 Duits kerkhof

Точка шляху

3 Ford testcircuit

Точка шляху

4 Vlindervallei

Точка шляху

5 Inkorting Rechtsaf

Точка шляху

6 RA exit GR

Точка шляху

7 Fietspad

Точка шляху

8 Ekselsebaan

Точка шляху

9 N746

Точка шляху

Bosmuseum Pijnven

Bosmuseum Pijnven (Museum) 3941, Hechtel-Eksel, Limburg, BEL 's Winters gesloten
Постачання

Taverne De Vijf Linden

De Vijf Linden Zandstraat 18 3920, Kattenbos, Limburg, BEL 011 54 39 83 Maandag - Dinsdag gesloten
Постачання

Taverne De Waterkant

De Waterkant Kanaalstraat 90 3920, Kerkhoven, Limburg, BEL 011 39 10 91 Maandag - Dinsdag gesloten
Точка шляху

Kattenbos

Точка шляху

Militair kerkhof

Точка шляху

Militair kerkhof

Точка шляху

Achterzijde Ford testcentrum

Точка шляху

Langs de Lommelse gracht

Точка шляху

Picknickplaats aan de Vlindervallei

Точка шляху

Pad naar Vriesput

Точка шляху

Door het bos

Точка шляху

Fietspad

Точка шляху

Specht

Точка шляху

Speelweide

Точка шляху

Bosmuseum Pijnven

Точка шляху

Uil

Точка шляху

Vos

Точка шляху

Bosrand

Точка шляху

Plaggenstraat

Точка шляху

Kanaal van Beverlo

Точка шляху

Brug van Gelderhorsten

Точка шляху

Windmolenpark

Точка шляху

Windmolenpark

Точка шляху

Buskruitstraat

Точка шляху

Acoustic Tile

Stap even op de tegel en luister naar de uitleg...
Точка шляху

Langs rand van de industriezone

Точка шляху

Leyssensmolen

Точка шляху

Kattenbos

Постачання

Hotel-Taverne Lommelbroek

Lommelbroek Kanaalstraat 91 3920, Kerkhoven, Vlaanderen, Belgium 11-391034 Maandag-Dinsdag open
Фотографія

Leyssensmolen

De Leyssensmolen te Kattenbos, Lommel. Ook Treitermolen of Kattenbossermolen genoemd. Gebouwd in 1797 te Olmen. In 1804 verkocht en verplaatst naar de Frans van Hamstraat te Lommel. In 1960 aangekocht door de gemeente Lommel aangekocht naar Kattenbos verplaatst. Omdat hij te midden van de bossen ste tond, ving hij te weinig wind en werd hij in 2007 weer eens verplaatst naar een heuvel verderop aan de Zandstraat. De molen is maalvaardig. Zie http://www.molenechos.org/molen.php?AdvSearch=211

Коментарі

    You can or this trail