Скачати

Довжина

23,01 km

Набрана висота

449 m

Складність

Посередньо

вниз

601 m

Max elevation

929 m

Trailrank

49

Min elevation

524 m

Trail type

One Way

Moving time

5 годин 13 хвилин

Час

6 годин 35 хвилин

Координати

4066

Uploaded

18 червня 2021 р.

Recorded

червня 2021
Be the first to clap
Share
-
-
929 m
524 m
23,01 km

Переглянуто 7 раз(и), завантажено 0 раз(и)

біля l'Estany, Catalunya (España)

Sta.Maria de l’Estany - Collet de Sant Pere - Serrat de Rubís-La Rovirassa -
Sant Miquel d’Oló - Serrat de Mascarell - Rojans - Sant Vicenç de Vilarassau - Riu Sec-Molí del Perer - El Raurell - Pla de Maria -Coromines - La Caseta d’en Fermí - Moià -
Carrer de Sant Pere - Esglesia de Sant Josep.
Релігійний об'єкт

Sta.Maria de l’Estany

El monestir de Santa Maria de l'Estany està situat en el poble de l'Estany, dins del terme municipal del mateix nom, a la comarca del Moianès. Tot i que des de principis del segle xix és l'església parroquial del poble, originàriament no ho era, sinó que era un monestir de canonges augustinians. Declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, va ser fundat l'any 1080, i el seu claustre és una de les joies del romànic català. Des dels darrers anys del segle xx, Santa Maria de l'Estany és una petita parròquia del bisbat de Vic adscrita al rector de Santa Maria de Moià, tot i que també rep el suport d'altres capellans de les parròquies de l'entorn. Pertanyen a aquesta parròquia les altres capelles del terme: la de Mas Colom, la del Molí del Grau, a més de la del cementiri. En les antigues dependències abacials hi ha el museu i l'arxiu. S'hi mostra un conjunt d'objectes, alguns pertanyents al monestir i d'altres que els veïns del poble hi han aportat. L'arxiu té documentació des del segle xi. L'antiga casa abacial acull la Casa de la Vila de l'Estany.
Гірський перевал

Collet de Sant Pere

Перехрестя

Serrat de Rubís-La Rovirassa

Точка шляху

Sant Miquel d’Oló

Ubicats al municipi de Santa Maria d’Oló, a 800 metres d’alçada i enmig del bosc hi trobem el Mas de Sant Miquel d’Oló, custodiat per una ermita romànica del segle XI que dona nom al mas i al celler. En aquest espai que destil·la història, l’any 2013 hi neix un projecte jove i familiar amb l’objectiu de recuperar el cultiu de la vinya, que s’havia perdut des del 1917, i es construeix un petit celler modern per elaborar vins artesanals i actuals.
Перехрестя

A Sta. Maria d’Oló

Перехрестя

Serrat de Mascarell

Точка шляху

Mas Rojans

El mas és documentat des de mitjans del S.X; també es troba citat amb el nom de "Casa de Rojans" en el fogatge de 1515. Al segle xvi la casa va sofrir reformes (1581 a una llinda d'una finestra). La casa té interès per haver sofert poques transformacions
Релігійний об'єкт

Sant Vicenç de Vilarassau

La parròquia de Sant Vicenç de Vilarassau ha estat integrada en la de Santa Maria d'Oló, per la qual cosa, malgrat no haver perdut la categoria de parroquial, no té ja rector propi. Apareix documentada des del 1134 i 1284, ja amb aquest caràcter. Sant Vicenç de Vilarassau es dreça en un indret elevat del Moianès i era la parròquia del nucli disseminat de cases conegut per aquest nom. Església d'una nau coberta amb volta de canó, reforçada amb un arc toral que la divideix en dos trams. L'absis semicircular, situat a llevant i cobert amb volta de quart d'esfera, presenta les característiques genuïnes del romànic llombard; quatre bandes llombardes que delimiten tres series de quatre arcuacions cegues són el motiu de decoració de l'absis. Les bandes llombardes també apareixen en el mur de la cara sud, situades sota mateix del ràfec de la teulada. Al centre de l'absis s'obre una finestra de doble esqueixada i n'hi ha dues més d'iguals al mur de migjorn. L'accés a l'església es fa pel cantó de ponent i la porta és moderna. En aquest mateix mur s'alça un campanar de d'espadanya refet. Al costat de tramuntana s'hi afegí en època moderna un cos que fa la mateixa llargada de la nau i té funcions de sagristia. L'aparell de l'església és obrat amb carreus regulars disposats en filades i a trencajunt.
Ріка

Riu Sec-Molí del Perer

El Molí del Perer fou un molí situat en el terme municipal de Moià, a la comarca del Moianès. Estava situat al sector nord-occidental del terme de Moià, a la vall de la riera de Malrubí, al límit del terme, tocant amb el de Santa Maria d'Oló. És al nord del Rourell i al sud-oest del Perer. És al costat nord-est d'on s'ajunten el Riu Sec i la riera de Malrubí. L'edifici que alberga el molí està en força bon estat. A l'exterior se n'observen dues basses, així com un pou i el desguàs del molí.
Точка шляху

El Raurell

Точка шляху

Coromines

Точка шляху

La Caseta d’en Fermí

Точка шляху

Moià -Carrer de Sant Pere

El nom de la vila, molt probablement té el seu origen en el gentilici llatí Modilius, adjectivat en “anum” d’on sobté el nom antic de Modilianum. Les primeres evidències de poblament les trobem ja a la prehistòria, en el jaciment de les Coves del Toll. A l’edat mitjana la vila de Moià va alliberar-se del poder feudal i obtingué el privilegi de ser considerada “carrer i membre de la ciutat de Barcelona” (1384) i durant els segles XVI – XVIII, es convertí en un dels més importants centres de producció llanera del principat. Ja a les primeries del segle XX Moià esdevingué, mercès a la bonança del seu clima, en un centre d’estiueig i segona residència. Tots aquests factors han deixat una forta empremta en el poble i en els seus habitants. La vila de Moià, capital històrica de la comarca del Moianès, ofereix al visitant una barreja d’història, tradició, comerç, tranquil·litat i caliu, conjuntament amb un entorn i un paisatge privilegiats.
Релігійний об'єкт

Auditori -Antiga Església de Sant Josep

Antiga església de Sant Josep situada al Raval de Dalt. Fou edificada el 1620 i engrandida al llarg del segle XVIII. Conserva una interessant portalada renaixentista obra de l'escultor moianès Jaume Rubió. Actualment és de titularitat municipal i s'utilitza com a sala de conferències i auditori.

Коментарі

    You can or this trail