LucT

Час  4 годин 50 хвилин

Координати 2659

Uploaded 8 вересня 2017

Recorded серпня 2017

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
19 m
-4 m
0
3,9
7,9
15,72 km

Переглянуто 810 раз(и), завантажено 12 раз(и)

біля Kerkhoek, Flanders (Belgique)

Zondag 20 augustus wandelden we de Barbierbeektocht van de Waaslandse wandelclub De Lachende Klomp. We vertrekken in Kruibeke aan de Gemeentelijke Lagere School in de Bazelstraat.

In het kader van de Sigmawerken werd in Kruibeke een potpolder van 600 hectare aangelegd, de grootste potpolder in Vlaanderen, die de kans op overstromingen in het Scheldebekken vijf keer kleiner zou moeten maken. Het nieuwe GOC (Gecontroleerde Overstromings Gebied) zal de woningen bij stormtij moeten vrijwaren van het oprukkende water.

Jarenlang was het gebied een grote werf, maar nu de werken bijna afgelopen zijn, begint het landschap al naar een natuurgebied te evolueren dat ook nu al de moeite waard is om te bewandelen.

Door de Kruibeekse Polder wandelen we naar het pittoreske Bazel. Dit dorpje heeft een mooie oude dorpskern naast het kasteel van Wissekerke en we wandelen door het mooi park rond het kasteel. “Kasteel Wissekerke” gaat terug tot in de 10de eeuw, maar het huidige neogotische gebouw met zijn park en hangbrug is grotendeels uit de 15e eeuw. Deze brug uit 1824 is een van de oudste overgebleven smeedijzeren hangbruggen in Europa en is nu na grondige restauratie onlangs heropend.

Langs de Lange Gaanweg steken we de nieuwe dijk over naar het nieuw aangelegde, "Gecontroleerde overstromingsgebied", door de Barbierbeekvallei, langs kreken, langs de Schelde en rond het Kortbroek gaat het dan terug naar Kruibeke.
panorama

Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kruibeke

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/17582 De Onze-Lieve-Vrouwekerk van Kruibeke staat midden op het dorpsplein. De oudste delen van deze gotische kerk dateren uit het begin van de 15e eeuw. De Onze-Lieve-Vrouwekerk is opgetrokken in zandsteen. De achtkantige vieringtoren rijst op boven een driebeukig schip, een dwarsbeuk en een polygonaal koor. In 1575 werd de kerk in brand gestoken, maar reeds in 1584 werd de herstelde kerk opnieuw gewijd. In 1652 en de daaropvolgende decennia werd de kerk opnieuw ingrijpend verbouwd: het hoogkoor werd opgehoogd en ruimere gotische ramen werden in de transeptarmen geplaatst. De zuiderzijbeuk werd in 1661 verbouwd en uitgebreid en twee jaar later gebeurde dit ook met de noorderzijbeuk. Na de Eerste Wereldoorlog werd de in verval geraakte kerk gerestaureerd en uitgebreid
panorama

Totempaal

panorama

Weide achter de dijk

panorama

aan de Barbierbeek

panorama

langs de GR5A

panorama

Weispoel

panorama

parkje Bazel

panorama

Sint Pieterskerk Bazel

panorama

toegangspoort Wissekerke

panorama

Wissekerke

https://inventaris.onroerenderfgoed.be/erfgoedobjecten/17639.. Kasteel van Wissekerke, gelegen in een park van circa 8 hectare met ruime vijver waarover een smeedijzeren hangbrug. Voorts hoevegebouwen met duiventoren. Het park wordt betreden langs een ingangspoort ten zuidoosten van het dorpsplein. Op de plaats van het huidig kasteel stond reeds in de 10de eeuw een burcht, deel uitmakend van de versterkingsgordel aan de Scheldeoever
panorama

Wissekerke

Op de plaats van het huidig kasteel stond reeds in de 10de eeuw een burcht, deel uitmakend van de versterkingsgordel aan de Scheldeoever
panorama

Brug

panorama

Kleinvee

panorama

Maak diepe voren - beeld

Beeld met de titel 'maak diepe voren want op de ruggen groeit het koren' vanweg het Polderbestuur
panorama

nieuwe dijk

panorama

Lange Gaanweg

panorama

Lange Gaanweg

panorama

in de polder

panorama

in de polder

panorama

boomkapel

panorama

pad langs Barbierbeek

panorama

pad langs Barbierbeek

panorama

pad langs Barbierbeek

panorama

monding Barbierbeek

panorama

pad langs Barbierbeek

panorama

pad langs Barbierbeek

panorama

gecontroleerd overstromingsgebied (GOC)

panorama

jaagpad

panorama

kapel OLV van Zeven Weeen

panorama

Cosmogolem

panorama

langs het Kortbroek

panorama

Schelde

panorama

nabij het Kortbroek

panorama

Kortbroek

panorama

Hof in de Kerck hoek

panorama

Hof in de kerk hoeck

Picnic

Gemeenteschool Kruibeke

Gemeenteschool Kruibeke (School) 9150, Kruibeke, Oost-Vlaanderen, BEL
Picnic

Rustpost Broekdam

Picnic

Rustpost St-Joris instituut Bazel

Picnic

Vogelkijkhut

2 коментарів

 • van lierop 31 січ. 2018

  Heel diverse en prachtige wandeling

 • erik.buelens 1 серп. 2020

  I have followed this trail  перевірено  View more

  Mooie wandeling langs het historisch centrum van Bazel, door de polders van Kruibeke en langs de Schelde. Een absolute aanrader!

You can or this trail