Час  3 годин 4 хвилин

Координати 1443

Uploaded 28 квітня 2014

Recorded червня 2010

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
294 m
220 m
0
2,8
5,6
11,11 km

Переглянуто 4453 раз(и), завантажено 135 раз(и)

біля  Bot, Catalunya (España)

[CA] De Bot a Sant Josep, el Forat de la Donzella i les OllesItinerari pels voltants de Bot, a la comarca de la Terra Alta, població situada en un entorn de gran bellesa vora el riu Canaletes entre l'espectacular serra de Corrals, a llevant, on destaquen els cims de l'Agulla, la Moleta, la Roca Plana i la Roca del Migdia, i la de Pesells, a ponent, que fa de divisòria d'aigües entre els rius d'Algars i de Canaletes.
Ruta senyalitzada.

A Bot s'arriba des d'Horta de Sant Joan per la carretera T-334, o des de Gandesa per la TV-3531 (9,5 km).

0,00 km (267 m). Bot, estació de l'antiga línia de ferrocarril actualment reconvertida en Via Verda de la Terra Alta. Se surt pel carril bici cap a l'esquerra en direcció E. Immediatament després, es gira a la dreta (SE; senyalització) i es baixa pel camí que es dirigeix al riu Canaletes. En ser arran de l'aigua, es deixa a la dreta (O) un trencall que després s'agafarà per anar cap a les Olles i se segueix a l'esquerra (E/SE) travessant el riu (0,46 km, 220 m, 0 h 07 min). Es tomba a migdia pujant fortament fins al collet de la Serra de Sant Josep.

0,87 km (262 m), 0 h 15 min. Collet i cruïlla de camins (indicador). Es gira a l'esquerra (NE) deixant dos desviaments a la dreta, pel segon dels quals s'anirà més tard, i es remunta pronunciadament fins a l'ermita.

1,19 km (294 m), 0 h 22 min. Ermita de Sant Josep. Font. Magnífica panoràmica sobre l'entorn de Bot. Es desfà el camí fins al coll i, ara, es tomba a l'esquerra (NE) davallant per un camí cimentat fins a l'espai d'aparcament d'una àrea d'esbarjo. Es baixen unes escales i, a sota, es troba el barranc. A l'altra banda, hi ha la surgència del Forat de la Donzella.

1,80 km (233 m), 0 h 32 min. Forat de la Donzella. L'entorn està condicionat com a àrea de lleure i compta amb taules, bancs i fogons. Es retorna al collet i ara es descendeix desfent el recorregut fins a l'anterior desviació del riu Canaletes.

2,62 km (227 m), 0 h 53 min. Bifurcació al costat del riu Canaletes, per on abans s'ha baixat. Ara es gira a l'esquerra (O) i es deixen dos trencalls també a mà esquerra. S'arriba al camí Vell de Sant Joan a Bot (3,01 km, 239 m), que se seguirà fins a les Olles: cal prendre'l a l'esquerra (SO) i ascendir fins a sortir a la carretera de Prat de Comte (la TV-3301).

3,34 km (247 m), 1 h 07 min. Carretera TV-3301 de Bot a Prat de Comte. Es continua recte per la carretera en el mateix sentit de la marxa (SO) durant 340 m. Quan la carretera tomba a l'esquerra (SE), cal deixar-la i prosseguir cap al SO per la continuació del camí d'abans, que està cimentat, fins a les Olles. Se segueix, doncs, per la pista principal que discorre en direcció SO deixant desviaments a banda i banda. Al cap de 3,5 km, s'acaba el tram cimentat en una esplanada. S'abandona la pista, que ara puja i se'n va en direcció a Horta de Sant Joan, i es gira a l'esquerra (SE) per anar fins a la vora del riu.

6,95 km (255 m), 1 h 55 min. S'és a les Olles, un reguitzell de petits gorgs naturals formats pel riu Canaletes en un entorn suggeridor. Es desfà el camí fins a la desviació del trencall de Sant Josep.

10,79 km (239 m), 3 h. Cruïlla de Sant Josep. Ara es continua recte (NE) i se surt a la Via Verda, que s'agafa uns metres a la dreta (E) fins a l'estació de Bot.

11,11 km (267 m), 3 h 04 min. Antiga estació de ferrocarril de Bot, punt de partida i final del recorregut. Es pot aprofitar l'estada a Bot per fer una visita a la població.

La primera ocupació documentada de Bot data del temps dels ibers, època de la qual s'han trobat restes de construccions i trossos de ceràmica. Històricament, ja es parla del terme de Buzot l'any 1153, quan es va fer la delimitació del territori del castell de Miravet, possessió de l'orde del Temple. Quan aquesta orde va ser dissolta, Bot va passar a pertànyer, com la resta de pobles de la comarca, a l'orde dels hospitalers a través de la Comanda d'Horta.

L'església parroquial de Sant Blai és renaixentista, de principis del s. XVII. Els murs són de pedra picada amb arcs de mig punt on es recolzen les voltes de creueria de la nau i les capelles laterals. També val la pena de contemplar la casa Paladella, un habitatge senyorial construït a finals del s. XVII i principis del XVIII.

Més informació

[ES] De Bot a Sant Josep, el Forat de la Donzella y Les OllesItinerario por los alrededores de Bot, en la comarca de la Terra Alta, población situada en un entorno de gran belleza junto al río Canaletes entre la espectacular sierra de Corrals, a levante, donde destacan las cumbres de la Agulla, la Moleta, la Roca Plana y la Roca del Migdia, y la de Pesells, a poniente, que hace de divisoria de aguas entre los ríos de Algars y de Canaletes.
Ruta señalizada.

A Bot se llega desde Horta de Sant Joan por la carretera T-334, o desde Gandesa por la TV-3531 (9,5 km).

0,00 km (267 m). Bot, estación de la antigua línea de ferrocarril actualmente reconvertida en Vía Verde de la Terra Alta. Se sale por el carril bici hacia la izquierda en dirección E. Inmediatamente después, se gira a la derecha (SE; señalización) y se baja por el camino que se dirige al río Canaletes. Junto al agua, se deja a la derecha (O) un desvío que después se tomará para ir hacia Les Olles y se sigue a la izquierda (E/SE) atravesando el río (0,46 km, 220 m, 0 h 07 min). Se gira a mediodía subiendo fuertemente hasta el collado de la Serra de Sant Josep.

0,87 km (262 m), 0 h 15 min. Collado y cruce de caminos (indicador). Se gira a la izquierda (NE) dejando dos desvíos a la derecha, por el segundo de los cuales se irá más tarde, y se remonta pronunciadamente hasta la ermita.

1,19 km (294 m), 0 h 22 min. Ermita de Sant Josep. Fuente. Magnífica panorámica sobre el entorno de Bot. Se desanda el camino hasta el collado y, ahora, se gira a la izquierda (NE) descendiendo por un camino de cemento hasta el espacio de aparcamiento de un área de recreo. Se bajan unas escaleras y, debajo, se encuentra el barranco. En el otro lado, está la surgencia del Forat de la Donzella.

1,80 km (233 m), 0 h 32 min. Forat de la Donzella. El entorno está acondicionado como área de ocio y cuenta con mesas, bancos y fogones. Se vuelve otra vez al collado y ahora se desciende desandando el recorrido hasta la anterior desviación del río Canaletes.

2,62 km (227 m), 0 h 53 min. Bifurcación junto al río Canaletes, por donde antes se ha bajado. Ahora se gira a la izquierda (O) y se dejan dos desvíos también a mano izquierda. Se llega al camino Vell de Sant Joan a Bot (3,01 km, 239 m), que se seguirá hasta Les Olles: hay que tomarlo a la izquierda (SO) y ascender hasta salir a la carretera de Prat de Comte (la TV-3301).

3,34 km (247 m), 1 h 07 min. Carretera TV-3301 de Bot a Prat de Comte. Se sigue recto por la carretera en el mismo sentido de la marcha (SO) durante 340 m. Cuando la carretera gira a la izquierda (SE), hay que dejarla y proseguir hacia el SO por la continuación del camino de antes, que es de cemento, hasta Les Olles. Se sigue, pues, por la pista principal que discurre en dirección SO dejando desvíos a ambos lados. Al cabo de 3,5 km, se acaba el tramo de cemento en una explanada. Se abandona la pista, que ahora sube y se aleja en dirección a Horta de Sant Joan, y se gira a la izquierda (SE) para ir hasta la orilla del río.

6,95 km (255 m), 1 h 55 min. Se llega a Les Olles, una serie de pequeños pozos naturales formados por el río Canaletes en un entorno sugerente. Se desanda el camino hasta reencontrar el desvío de Sant Josep.

10,79 km (239 m), 3 h. Cruce de Sant Josep. Ahora se sigue recto (NE) y se sale a la Vía Verde, que se toma unos metros a la derecha (E) hasta la estación de Bot.

11,11 km (267 m), 3 h 04 min. Antigua estación de ferrocarril de Bot, punto de partida y final del recorrido. Se puede aprovechar la estancia en Bot para hacer una visita a la población.

La primera ocupación documentada de Bot data del tiempo de los íberos, época de la que se han encontrado restos de construcciones y trozos de cerámica. Históricamente, ya se habla del término de Buzot el año 1153, cuando se hizo la delimitación del territorio del castillo de Miravet, posesión de la orden del Temple. Cuando esta orden fue disuelta, Bot pasó a pertenecer, como el resto de pueblos de la comarca, al orden de los hospitalarios a través de la Comanda d'Horta.

La iglesia parroquial de Sant Blai es renacentista, de principios del s. XVII. Los muros son de piedra picada con arcos de medio punto donde se apoyan las bóvedas de crucería de la nave y las capillas laterales. También vale la pena contemplar la casa Paladella, una vivienda señorial construida a finales del s. XVII y principios del XVIII.
Más información

Font: Generalitat de Catalunya, 30/09/10

Les Olles

1 comment

 • Фото Chusparri

  Chusparri 16 квіт. 2018

  I have followed this trail  перевірено  View more

  Un recorrido muy aconsejable,es fácil y un entorno precioso, pero la época buena para hacerse es con esta climatología en verano no es aconsejable

You can or this trail