Координати 550

Uploaded 30 вересня 2016

Recorded вересня 2016

-
-
705 m
187 m
0
9,9
20
39,51 km

Переглянуто 788 раз(и), завантажено 1 раз(и)

біля Pjåka, Buskerud fylke (Norge)

Todagers tur fra Damtjern ved Åsa til Sognsvann i Oslo via Kikut Skihytte som overnattingssted.
Turen går først til Nordre Heggelivatnet over Stubbdalsflaka og til Oppkuven (704 moh) for så å ende samme dag på Kikut. Neste dag går turen via Appelsinhaugen til Kobberhaughytta (eid av DNT Oslo og Omegn), Ullevålseter (privat) og avsluttes ved Sognsvann T-banestasjon.
Перехрестя

Lørenseterveien

Skiturer i området.
дерево

Kunst

Gamle trær kan gi oss gode kunstneriske assosiasjoner.
panorama

Appelsinhaugen

Fra dette åpne området (bilde) mellom Kikutstua og Kobberhaughytta kan man se i flere retninger til tross for oppvoksende skog. Det er mulig til og med å se mellom lauvet nordover til Kikut (bilde). Også Oslofjorden i syd kan skimtes. Mot sydøst ser vi Kopperhaugene (bilde) som ligger i synsranden mot syd fra Kikut.
Waypoint

Fyllingen gård

Gården ligger ved vannet Østre Fyllingen. Bildet er tatt gjennom lauvet ved Appelsinhaugen.
Waypoint

Gagnumsetra

Озеро

Heggelia gård

Heggelia gård ligger ved i nordenden av Nordre Heggelivann. To flotte trær i høstfarger omkranser bygningene. Det ene bildet viser Nordre Heggelivann.
сховище

Kikuthytta

I 1926 ble Kikutstua ferdigbygget. Inntil da hadde private i området servert og overnattet besøkende. Stua har hele tiden vært i Skiforeningens eie og drives av et bestyrerpar. Hytta ble i 2010 restaurert og bygd ut. "I 2010 ble "Nye Kikut" oppført, og med det er det totalt 65 overnattingsplasser på Kikutstua, 32 av disse er på nye rom, derav åtte i en selvbetjeningsavdeling med kokemuligheter. I samme etasje som overnattingsrommene, er det nye dusjfasiliteter og en vakker badstue med utsikt over Bjørnsjøen. " Bildene viser den gamle Kikutstua med stue, 2.etasje og rom. I enden av korridoren er det både moderne vannklosett, fellesdusjer og sauna - med flott sydvent utsikt mot Bjørnsjøen. Utsiktsbildene er tatt mot Bjørnsjøen med Kopperhaugene i det fjerne. Ett bilde om morgenen og ett om kvelden.
сховище

Kobberhaughytta

Kobberhaughytta (428 moh) er eid av DNT Oslo og Omegn. Herfra er det flott utsikt mot syd. Hytta er betjent når den er åpen. Hytta ligger ved det idylliske Kopperhaugtjernet.
Озеро

Kringla

Kringla er regulert som drikkevannskilde for Oslo med strenge vernebestemmelser. I dens nærhet kan vi se rester av et gammelt tømmefløtesystem i stål som gikk ut av bruk i 1963. Bildene viser også at det rene vannet gir muligheter for vannliljer i stort omfang.
Перехрестя

Kryss Heimtjern

Best å velge løype mot høyre da venstre løype er diffus.
Перехрестя

Kryss Sognsvann

Bemerk sti ned mot Sognsvann.
вершина

Oppkuven

Oppkuven er med sine 704 moh en av de fem såkalte 700 meterstoppene i Nordmarka. På stedet er det dessuten bygd et høyt tårn slik at man kan komme seg høyt over vegetasjonen. Det store vannet er trolig Storflåtan og toppen bak må da være Ringkolltoppen, en annen av de fem 700-nmeterstoppene. Den er på 702 moh.
Озеро

Sognsvann

Перехрестя

Kryss Heimtjern

Her er det lurt å gå videre sydover mot høyre. Stien mot venstre er noe uklar enkelte steder.
Озеро

Svarten

Oppdemmet vann ved foten av Oppkuven i øst.
Озеро

Store Oppkuvvatnet

Her er raskeste vestvendte vei opp til Oppkuven.
Озеро

Østre Fyllingen

Озеро

Lorttjern

сховище

Ullevålseter

Privat serveringssted.

Коментарі

    You can or this trail