dcve

Координати 919

Uploaded 21 червня 2018

Recorded червня 2018

-
-
21 m
-31 m
0
5,6
11
22,55 km

Переглянуто 132 раз(и), завантажено 0 раз(и)

біля Balkbrug, Overijssel (Nederland)

Begin: Bushalte Balkbrug Centrum Eind: NS station Meppel

Zonder Reest geen ooievaar

Het trammetje van Balkbrug naar Meppel voerde door het Reestdal en we lopen bij Balkbrug over het tracé naar de Meppelerweg om in Oud Avereest te arriveren. Het is misschien niet zo oud, maar het ligt prachtig aan de bovenloop van de Reest (avereest). Overigens heette de combinatie Balkbrug, Dedemsvaart en Oud Avereest: Avereest. Het is geherindeeld, hier is het Hardenberg.
We lopen over het oude Kerkenpad over de Reest naar de overkant van het riviertje, we zitten weer in Drenthe. En lopen via de Wildenberg naar de Pieper. Stuk voor stuk prachtige natuurgebiedjes, waar je gegarandeerd ooievaars tegenkomt. Ze zitten of in die hoge palen of paraderen parmantig rond in het reestdal.
We passeren het bezoekerscentrum ’t Ende en doen nog even Overijssel aan door de Reest weer over te steken. Bedenk dat de Reest te smal is om er langs te lopen, en dat bruggetjes oversteken de enige manier is om iets te zien van dit prachtige riviertje en haar dal.
Eenmaal terug in Drenthe, lopen we richting De Wijk. Het heeft een oude en rijke geschiedenis met veel plunderingen en brandstichtingen. We passeren de Wiekse Meulen en lopen door een rommelig dorp vanwege de herstrating (juni 2018) en passeren Huis Voorwijk, dat bewoond wordt door het geslacht De Vos van Steenwijk, die nu een paardenfokkerij van Turkmeense paarden zijn begonnen.
We lopen richting Schiphorst met de havezate de Havixhorst (luxe hotel nu) en in de landerijen ervan de Ooievaarslokkerij. Er zijn nogal wat ooievaarsdorpen in Nederland. De Liesvelt in Grootammers was in 1969 de eerste om de ooievaarsstand nieuw leven in te blazen. Daarna volgden nog zo’n elf dorpen. De ooievaar doet het hier prima intussen, want het Reestdal is een gunstig biotoop voor het beest: veel water en rust.
We lopen richting A28 en de Hoogeveensche Vaart over een mooie (fiets)pad langs de Wetering richting Meppel. Het Amsterdam van het noorden genoemd vanwege de gelijkluidende grachten. Heb je tijd over, ga even in het centrum kijken: veel water, bruggetjes en Heren- en Keizersgracht.

View more external

Bus stop

001Balkbrug Centrum

Перехрестя

002 Trampad Meppelerweg

Сакральна архітектура

003 Oud Avereest

Інформація

004 Kerkenpad naar Avereest

Birding spot

005 Wildenberg

panorama

006 De Pieperij

panorama

007 Stapelerweg

Інформація

008 Infocentrum 't Ende

Міст

009 Reest

panorama

010 Doorsteek naar de Heerenweg

Міст

011 Respersweg Reest

Міст

012 Haalweidigerweg

Er komt nog een brugje
Building of interest

013 Wieker Meule

Замок

014 Huis Voorwijk

Замок

015 Havixhorst

De Lokkerij bevindt zich hier achter.
Building of interest

016 De Schiphorst

Перехрестя

017 A28 kruist Schiphorsterweg

Річка

018 Hoogeveensche Vaart

Річка

019 De Wetering

Автостоп

020 NS Meppel

Коментарі

    You can or this trail