dcve

Координати 852

Uploaded 7 червня 2018

Recorded червня 2018

-
-
17 m
-19 m
0
5,8
12
23,0 km

Переглянуто 140 раз(и), завантажено 2 раз(и)

біля Den Hulst, Overijssel (Nederland)

Begin: Bushalte De Hulst (Nieuwleusen) Eind: Treinstation Zwolle

Langs Vaart en Vecht naar Zwolle
De Dedemvaartsche Stoomtramweg Maatschappij exploiteerde een groot gedeelte van de trams in Drenthe en Boven Overijssel. De lijn Zwolle Dedemsvaart was er een. De lijn liep ten zuiden van de vaart en we lopen hier over een groot stuk van het oude tracé.
We starten in Den Hulst in Nieuwleusen. Een groot dorp waarlangs destijds de Dedemsvaart in 1809 is aangelegd. Zwolle vond het maar niks vanwege de concurrentie. In Den Hulst is het kanaal alweer dichtgegooid, maar even verderop dient het als afwateringskanaal. We lopen hier over soms ruige paden over het oude tracé richting Lichtmis. Een oude schans, waar nu een wegenknooppunt is met een tot restaurant verbouwde watertoren, de Koperen Hoogte, genaamd. De A28 voegt zich op het tracé en we lopen eerst door de weilanden en later langs die A28. Hier moeten we ons wel door wat infrastructuur heenworstelen om bij de Overijsselse Vecht aan te komen. Een 1367km lange rivier die bij Gramsbergen ons land binnenkomt en ten noorden van Zwolle in de IJssel stroomt. Rond 1600 is de Nieuwe Vecht gegraven om sneller in Zwolle te kunnen geraken. We lopen zoveel mogelijk groen langs die Vecht en passeren de Passiebloem, een oliemolen uit 1776.
Echt langs de overs van de Vecht lopen is bijna niet mogelijk, want er staan veel huizen met de tuinen die eraan grenzen. Eenmaal in Zwolle voegt het Almelosekanaal er zich bij om gezamenlijk in de Binnengracht van Zwolle te stromen.
In de 11de eeuw werd Zwolle al genoemd en in 1230 kreeg het stadsrechten. Kortom een oude stad, die strategisch toch niet zo mooi aan de IJssel lag. De Sassenpoort is het prachtige monument dat tijdens de Hanze tijd is gebouwd. Het staat in de top honderd.
Zwollenaren, het dient vermeld, behoren tot de gelukkigste mensen van Nederland. Aan de stad zal het niet liggen, want Zwolle heeft voor iedereen van alles wat en dat mooie centrum natuurlijk.

View more external

Bus stop

001 Bushalte Den Hulst

Met een bord over de gedeeltelijk gedempte Dedemsvaart
Річка

002 Dedemsvaart

hier niet gedempt
Міст

003 Rollecatebrug

Перехрестя

003X Stationsweg bij spoorkruising

Міст

004 Van Marelweg

Provisioning

005 Lichtmis

panorama

006 Vriezendijk

Річка

007 Steenwetering

Озеро

008 Zandput aan de Hermelenweg

NB Pad loopt dood (doe je het toch: over slootje springen)
Річка

009 Haersterbroekweg

Picnic

010 Dijkzichtweg

Річка

011 Overijsselse Vecht

Міст

012 Brug over de Vecht

Oorspronkelijk was hier een houten brug
Річка

013 Langs de Nieuwe Vecht

Building of interest

014 Oliemolen de Passiebloem en FC Zwolle

Перехрестя

015 Kruising kanalen

Provisioning

016 Diezerstraat Zwolle Centrum

Замок

017 Rondom de Sassenpoort

Автостоп

018 Station Zwole

Коментарі

    You can or this trail