Скачати

Довжина

32,06 km

Набрана висота

273 m

Складність

Посередньо

вниз

273 m

Max elevation

186 m

Trailrank

49 3,7

Min elevation

0 m

Trail type

Loop
 • Фото De l'Ametlla de Mar al Perelló i el cap de Santes Creus
 • Фото De l'Ametlla de Mar al Perelló i el cap de Santes Creus
 • Фото De l'Ametlla de Mar al Perelló i el cap de Santes Creus
 • Фото De l'Ametlla de Mar al Perelló i el cap de Santes Creus

Час

2 годин 30 хвилин

Координати

2638

Uploaded

25 квітня 2014 р.

Recorded

липня 2009
 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
Share
-
-
186 m
0 m
32,06 km

Переглянуто 2622 раз(и), завантажено 143 раз(и)

біля l'Ametlla de Mar, Catalunya (España)

[CA] De l'Ametlla de Mar al Perelló i el cap de Santes CreusLlarga passejada amb bicicleta pels entorns de l’Ametlla de Mar i del Perelló. El paisatge és plenament mediterrani, amb extensos camps d'oliveres a l'interior i amb el mar a orient. L’Ametlla de Mar està situada al golf de Sant Jordi. La seva costa, retallada per petites cales rocoses, ofereix raconades suggestives. La “Cala”, nom amb que es coneix la població a nivell local, té els seus orígens en assentaments medievals de defensa costanera, com Sant Jordi d’Alfama; el repoblament dut a terme el segle XVIII va convertir el lloc en una localitat de pes. Per la seva banda, el Perelló, antigament la Font del Perelló, és conegut per ser el municipi amb major producció de mel de Catalunya i per l’important patrimoni de pintura prehistòrica conservat en diversos abrics, com Cabra Feixet, el Cingle i la cova del Ramat, inclosos en el llistat de Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO des de 1998. La pesca continua sent una de les activitats importants de la costa dels dos municipis i nodreix de productes de primera qualitat els restaurants de la comarca.
Ruta senyalitzada parcialment.Se surt de davant de l’Oficina de Turisme de l’Ametlla de Mar, situada al parc del Bon Repòs, a l’altra banda de l’estació de ferrocarril. A l’Ametlla s'hi pot arribar amb tren prenent la línia de la RENFE Tarragona-Tortosa i amb cotxe per l'autopista AP-7 (sortida 39) o per la carretera N-340 (sortida del punt quilomètric 1.113,5, on cal trencar per la TV-3025); per qualsevol dels dos accessos s’entra a la vila passant per un pont sobre la via del tren i de l'autopista; a l'altra banda ja s'és al carrer de l'estació; 150 m enllà hi ha el parc del Bon Repòs i l’oficina d’informació.

0,00 km (20 m). L'Ametlla de Mar. Oficina d’Informació Turística. Deixant el parc i l’oficina a l’esquerra, es pren la carretera TV-3025 i es creua el pont sobre la via del tren i l'autopista. A l'altre costat, s'arriba a una rotonda amb una gasolinera; es voreja per prendre una pista asfaltada just a la dreta (E) que, baixant una mica, se situa en paral·lel a l'autopista (NE).

0,93 km (25 m). Després de deixar un trencall a l'esquerra, que fent un revolt passa per sota l'autopista, i realitzar una petita pujada, se'n pren un altre també a l'esquerra (NO). Passats dos revolts, es deixa una pista ampla a la dreta i se segueix per la pista asfaltada pel costat de camps d'oliveres ignorant els desviaments que hi accedeixen.

2,23 km (44 m). Carretera N-340. Cal seguir-la a l'esquerra en direcció SO parant molta atenció, ja que és força transitada i de circulació ràpida.

2,79 km (47 m). Bifurcació. Es deixa la carretera i es trenca a la dreta (N) per una pista asfaltada que, al cap de pocs metres, es bifurca. Cal prendre la desviació de la dreta cap al N.

4,76 km (65 m). Se surt a una altra pista asfaltada, davant del mas de Queso, que s'agafa a l'esquerra (NO).

7,45 km (103 m). Es desemboca a la carretera TV-3025. Cal seguir-la a la dreta (NO) fins a la N-340a.

8,35 km (112 m). Carretera N-340a. Cal prendre-la a la dreta (NE).

8,92 km (126 m). Abans de començar a davallar, a l'alçada del mas del Plater, que queda a l'esquerra de la carretera, es gira a l'esquerra (NO) per una pista deixant la masia a la dreta.

10,69 km (169 m). En arribar a dos masos, situats davant d'una torre d'alta tensió, cal trencar a l'esquerra (O/SO). En deixar una gran atzavara a la dreta, la pista es bifurca: es continua pel trencall de l'esquerra (SO).

12,40 km (130 m). Després de travessar el barranc de l'estany, es remunta i s'accedeix a una pista ampla, que cal creuar per seguir en la mateixa direcció SO.

13,87 km (113 m). Se surt a una pista ampla, que se segueix a la dreta (NO). De seguida es trenca pel següent desviament de l'esquerra (SO).

14,69 km (121 m). Es desemboca a una pista asfaltada, que es pren a l'esquerra (S).

16,06 km (117 m). Bifurcació. Es deixa l'asfalt i s'agafa una pista de la dreta (O) que tot seguit es bifurca: cal continuar pel trencall de l'esquerra (SO).

17,08 km (116 m). Es conflueix amb una pista més ampla. Cal travessar-la deixant una desviació a cada banda i seguir en el mateix sentit de la marxa (SO). En menys d'1 km, la pista se situa paral·lela a la carretera N-340.

19,15 km (137 m). Polígon industrial als afores del Perelló. Es continua per la dreta (S) vorejant-lo fins a l'extrem SO. Es baixa a la riera per un carrer. S'hi pot veure un antic abeurador. Cal tombar a l'esquerra (E) per una pista asfaltada que avança per un túnel per sota de la carretera N-340.

19,85 km (121 m). Un cop a l'altre costat, cal fer un gir tancat a la dreta (SO) i prendre un trencall que ascendeix fins a la carretera N-340. Es passa pel costat d'un accés a la carretera i es gira a l'esquerra (SE) per un camí asfaltat que s'enfila vora la torre dels Moros. Es continuarà el trajecte deixant a cada cantó caminois que accedeixen als camps de conreu.

26,07 km (22 m). En arribar a l'alçada de l'autopista AP-7, es tomba a l'esquerra (NE) i, 100 m més enllà, s'agafa una pista asfaltada que descendeix a mà esquerra (NE) discorrent per sota dels túnels de l'autopista i del tren.

26,57 km (3 m). A l'altra banda del túnel, es travessa una pista i se segueix el curs del barranc de Santes Creus (SE). Aviat s'entra a l'Espai d'Interès Natural Cap de Santes Creus. A l'esquerra, es pot veure la Llacuna.

27,16 km (2 m). Platja de Santes Creus. Cal continuar per un caminet de l'esquerra (NE) que voreja la costa per sobre dels penya-segats.

27,90 km (6 m). Després de passar Port Olivet, s'arriba a la platja del mateix nom. Es deixa una pista a l'esquerra (O) i se'n pren una altra a la dreta (NE) que ressegueix la costa. S'accedeix a una urbanització, que es voreja fins a una petita entrada del mar. Es continua endavant i es troba una bifurcació.

28,96 km (3 m). Bifurcació. Es pren el desviament de la dreta (NE) deixant de resseguir la línia de la costa. A la següent bifurcació, se segueix pel carrer de l'esquerra (NE). Més endavant, es torna a recuperar la línia de la costa i s'entra a l'Ametlla de Mar. S'avança resseguint la costa, es passa el port i s'arriba al passeig Marítim. Cal trencar a l'esquerra (NO) pel carrer del Batlle Pijoan, que al final duu al de l'Amistat Hispano-Italiana.

32,06 km (20 m). L'Ametlla de Mar, parc del Bon Repòs, punt de partida i final de l'itinerari.
Més informació
[ES] De L'Ametlla de Mar al Perelló y el cabo de Santes CreusLargo paseo en bicicleta por los alrededores de la Ametlla de Mar y El Perelló. El paisaje es plenamente mediterráneo, con extensos campos de olivos en el interior y con el mar a oriente. L'Ametlla de Mar está situada en el Golfo de Sant Jordi. Su costa, recortada por pequeñas calas rocosas, ofrece rincones muy bonitos. La "Cala", nombre con que se conoce la población a nivel local, tiene sus orígenes en asentamientos medievales de defensa costera, como el de Sant Jordi d’Alfama; la repoblación realitzada durante el siglo XVIII convirtió el lugar en una localidad de peso. Por su parte, el Perelló, antiguamente la Fuente del Perelló, es conocido por ser el municipio con mayor producción de miel de Cataluña y por el importante patrimonio de pintura prehistórica conservado en varios abrigos, como Cabra Feixet, el Cingle y la Cova del Ramat, incluidos en el listado de Patrimonio de la Humanidad de la UNESCO desde 1998. la pesca sigue siendo una de las actividades importantes de la costa de los dos municipios y nutre de productos de primera calidad a los restaurantes de la comarca.
Ruta señalizada parcialmente.Se sale de delante de la Oficina de Turismo de L’Ametlla de Mar, situada en el parque del Bon Repòs, al otro lado de la estación de ferrocarril. Se puede llegar a L’Ametlla en tren, tomando la línea de la RENFE Tarragona-Tortosa, o en coche por la autopista AP-7 (salida 39) o por la carretera N-340 hasta el punto kilométrico 1.113,5, donde hay que girar por la TV-3025. Por ambos accesos se entra a la villa pasando la vía del tren y la autopista por un largo puente; al otro lado ya está la calle de la estación; 150 m más allá se encuentra el parque del Bon Repòs.

0,00 km (20 m). L'Ametlla de Mar. Oficina de Información Turística. Dejando el parque y la oficina de información a la izquierda, se toma la carretera TV-3025 y se cruza el puente sobre la vía del tren y la autopista. En el otro lado, se llega a una rotonda con una gasolinera; se bordea para tomar una pista asfaltada justo a la derecha (E) que, bajando un poco, se sitúa en paralelo a la autopista (NE).

0,93 km (25 m). Después de dejar un desvío a la izquierda, que haciendo una curva pasa por debajo de la autopista, y realizar una pequeña subida, se toma otra desviación también a la izquierda (NO). Pasadas dos curvas, se deja una pista ancha a la derecha y se sigue por la pista asfaltada junto a campos de olivos ignorando sus accesos.

2,23 km (44 m). Carretera N-340. Hay que seguirla a la izquierda en dirección SO prestando mucha atención, ya que es bastante transitada y de circulación rápida.

2,79 km (47 m). Bifurcación. Se deja la carretera y se gira a la derecha (N) por una pista asfaltada que, a los pocos metros, se bifurca. Hay que tomar el desvío de la derecha hacia el N.

4,76 km (65 m). Se sale a otra pista asfaltada, delante de la masía de Queso, que se toma a la izquierda (NO).

7,45 km (103 m). Se llega a la carretera TV-3025. Hay que seguirla a la derecha (NO) hasta la N-340a.

8,35 km (112 m). Carretera N-340a. Hay que tomarla a la derecha (NE).

8,92 km (126 m). Antes de empezar a descender, a la altura de la masía del Plater, que queda a la izquierda de la carretera, se gira a la izquierda (NO) por una pista dejando el caserío a la derecha.

10,69 km (169 m). Al llegar a dos masías, situadas frente a una torre de alta tensión, hay que girar a la izquierda (O/SO). Al dejar un gran agave a la derecha, la pista se bifurca: se sigue por el desvío de la izquierda (SO).

12,40 km (130 m). Después de atravesar el barranco de L'estany, se remonta y se accede a una pista ancha, que hay que cruzar para seguir en la misma dirección SO.

13,87 km (113 m). Se sale a una pista ancha, que se sigue a la derecha (NO). Enseguida se toma el siguiente desvío de la izquierda (SO).

14,69 km (121 m). Se desemboca en una pista asfaltada, que se toma a la izquierda (S).

16,06 km (117 m). Bifurcación. Se deja el asfalto y se toma una pista de la derecha (O) que a continuación se bifurca: hay que continuar por el desvío de la izquierda (SO).

17,08 km (116 m). Se confluye con una pista más ancha. Hay que atravesarla dejando un desvío a cada lado y seguir en el mismo sentido de la marcha (SO). En menos de 1 km, la pista se sitúa paralela a la carretera N-340.

19,15 km (137 m). Polígono industrial a las afueras del Perelló. Se sigue por la derecha (S) bordeándolo hasta el extremo SO. Se baja al arroyo por una calle. Se puede ver un antiguo abrevadero. Hay que girar a la izquierda (E) por una pista asfaltada que avanza por un túnel por debajo de la carretera N-340.

19,85 km (121 m). Una vez al otro lado, hay que hacer un giro cerrado a la derecha (SO) y tomar un desvío que asciende hasta la carretera N-340. Se pasa junto a un acceso a la carretera y se gira a la izquierda (SE) por un camino asfaltado que sube cerca de la torre de Els Moros. Se continuará el trayecto dejando a cada lado senderos que acceden a los campos de cultivo.

26,07 km (22 m). Al llegar a la altura de la autopista AP-7, se gira a la izquierda (NE) y, 100 m más allá, se toma una pista asfaltada que desciende a mano izquierda (NE) discurriendo por debajo de los túneles de la autopista y del tren.

26,57 km (3 m). Al otro lado del túnel, se cruza una pista y se sigue el curso del barranco de Santes Creus (SE). Pronto se entra en el Espacio de Interés Natural Cap de Santes Creus. A la izquierda, se puede ver la Llacuna.

27,16 km (2 m). Playa de Santes Creus. Se debe continuar por un camino de la izquierda (NE) que bordea la costa por encima de los despeñaderos.

27,90 km (6 m). Después de pasar Port Olivet, se llega a la playa del mismo nombre. Se deja una pista a la izquierda (O) y se toma otra a la derecha (NE) que recorre la costa. Se accede a una urbanización, que se bordea hasta una pequeña entrada del mar. Se sigue adelante y se encuentra una bifurcación.

28,96 km (3 m). Bifurcación. Se toma el desvío de la derecha (NE) dejando de seguir la línea de la costa. En la siguiente bifurcación, se sigue por la calle de la izquierda (NE). Más adelante, se vuelve a recuperar la línea de la costa y se entra en L'Ametlla de Mar. Se avanza siguiendo la costa, se pasa el puerto y se llega al paseo Marítim. Hay que girar a la izquierda (NO) por la calle del Batlle Pijoan, que al final lleva a la de L'Amistat Hispano-Italiana.

32,06 km (20 m). L'Ametlla de Mar, parque del Bon Repòs, final del itinerario.
Más información

[EN] From L'Ametlla de Mar to El Perelló and Cape of Santes CreusThe countryside around L'Ametlla de Mar is decidedly Mediterranean, with extensive olive groves in the hinterland, and the sea to the east. Numerous characteristic farmhouses dot this rural itinerary and add character to it.
Partially marked trail.
More information
Font: Generalitat de Catalunya, 30/10/2016

Точка шляху

Oficina d'informació

Точка шляху

Platja de les Santes Creus

1 comment

 • Фото cesar59

  cesar59 15 жовт. 2018 р.

  I have followed this trail  перевірено  View more

  Una ruta molt bonica, gairebé tota per pistes d'asfalt sense tràfic, i sense dificultat. Millor portar el track perque hi ha moltes cruïlles i camins secundaris.

You can or this trail